Jump to content

Súlyos büntetés egy sajtos szendvics miatt

2014. 03. 20. 11:17

Egy kanadai kislányt három napra eltiltották az óvodából, mert nála maradt a sajtos szendvicsének a maradéka. Édesapja felháborodásában a sajtóhoz fordult, és komolyan fontolóra vette az óvodaváltás gondolatát is.

Amikor kora reggel Randy Murray a kislánya kezébe nyomott egy sajtos szendvicset, mielőtt elindultak volna az óvodába, még nem sejtette, ezzel a tettével micsoda lavinát fog elindítani. Mivel a gyerek nem tudta megenni az egészet, fogta magát és zsebrevágta az ételt. Itt kezdődött a probléma. Az ottawai óvodában ugyanis szigorúan büntetik, ha valaki kintről hoz be ételt, sőt, a földimogyorót is tartalmazó élemiszerért akár kicsapatás ia járhat. Ebben az esetben is keményen járt el a vezetőség: a kislányt három napra eltiltották az ovitól.

-Nem értem, miért kellett ilyen messzire elmenniük, -nyiltakozta az apa az Ottawa Sun-nak. -Ha csak egy figyelmeztetés kapok, akkor beismerem a hibámat és tovább tudtunk volna az egész ügyön lépni. De úgy tűnik, az óvoda vezetése a szülőket akarja büntetni. Ebben semmi logika nincsen.

Az óvoda vezetője azonban másképp látja a dolgot: -Okkal vezettük be az élelmiszerekre vonatkozó szigorú szabályt. Járnak hozzánk olyan gyerekek akik halmozottan allergiásak, az ő szüleik nagyon elégedettek, hogy minden tőlük telhetőt megteszünk a gyermekeik védelmében. Egy súlyosan allergiás gyermek számára például egy véletlenül elölhagyott földimogyorókrémes szendvics akár végzetes kimenetelű is lehet.

Az apa mindenesetre úgy döntött, inkább egy másik helyre iratja be a gyerekeit.

 Kép: audion