Jump to content

Valentin-nap gyerekekkel

2014. 02. 12. 20:12

Valentin napja nem csak a szerelmesekről szól, hiszen megemlékezhetünk azokról a szeretteinkről is, akik különösen közel állnak a szívünkhöz: a gyerekekeinkről. Ez a nap kiváló lehetőség lehet egy kis közös kézműveskedésre, a színes holmik segítségével beszínezzhetjük a borongós februári délutánokat! A kellemesen együtt töltött idő során pedig csodaszép ajándékokat készíthetünk apukáknak, nagyszülőknek, barátnőknek, vagy akár ovónéniknek, tanítónéniknek is.

1. Szíves kréta

Hozzávalók:

  • pár marék törött zsírkréta
  • szív alakú muffin-sütő szilikonforma Lépések:
  • Hámozzuk le a krétákról, majd osszuk el őket a sütőforma rekeszeiben úgy, hogy lehetőleg minél színesebb egyveleget kapjunk. Melegítsük elő a sütőt 240 fokra, és süssük benne a krétákat 12 percig, vagy amíg össze nem olvadnak.
  • A sütőből kivéve pihentessük a konyhapulton tíz percet, mielőtt kifordítjuk a kis színes szíveket a formából.

Forrás: allyou.com

 

2. Színes kavicsok

Próbáljunk meg minnél simább felületű kavicsokat beszerezni –akár a folyópartról, de kertészetekben, kézműves boltokban is vehetünk. Akril festékkel vigyünk föl rá különféle mintákat.
Forrás: colormekatie

 

3. Sóliszt gyurma ékszerek

Gyúrjunk össze 2 csésze lisztet, 1 csésze sót, 1 csésze langyos vízzel és 2 evőkanál olajjal, hogy jól formázható gyurmát kapjunk. Sodrófával kinyújtjuk, és szív alakú kiszúróval formázzuk. Tegyük papirral kibélelt sütőlapra, majd alacsony hőfokon szárítsuk egy órán keresztül, ügyelve rá, hogy ne barnuljanak meg. A kihűlt formákat már festhetik, díszíthetik is a gyerekek.
Forrás: amazingmae

 

4. Három dimenziós kép tojástartóból

A tojástartókat vágjuk formára, majd ügyesen szív alakra rendezve papirragasztóval rögzítsük egy kartonlapra. Fessük le az elkészült képeket, majd egy másik kartonpapirból helyes keretet ragasszunk rá.
Forrás: krokotak

 

5. Hímzett üdvözlőkártya

A méretre vágott kartonokra először rajzoljuk fel halványan a mintát, majd tűvel lyuggasuk ki a vonal mentén. Most már a gyerekeken van a sor: hímzófonállal lyukról lyukra haladva kidíszíthetik a kártyát. Kisebb gyerekeknek tompa végű tűt adjunk a balesetek elkerülése végett!
Forrás: parents.com