Jump to content

10 adventi naptár gyorsan és egyszerűen

2013. 11. 19. 16:15

Az ünnepek rohamléptekkel közelednek. Akármerről is számoljuk, már csak 35 nap van karácsonyig, nem beszélve a jövő hét végi advent első vasárnapjáról. Íme néhány egyszerű, különböző stílusú kreatív ötlet, hogy az a bizonyos 24 várakozással teli nap apró meglepetésekkel teli is lehessen.

A legjobb dolog a karácsonyban, hogy december elejétől készülődhetünk, hangolódhatunk az ünnepekre. Erre ad lehetőséget az adventi naptár is, amit a gyerekek örömmel nyitogathatnak december elsejétől karácsony szenteséig minden egyes nap. De ha nem a boltban vásárolt csokoládés adventi naptárral szeretnénk kedveskedni nekik, hanem valami sokkal személyesebbel, akkor az adventi naptárat és a belevaló finomságokat, meglepetéseket, apró ajándékokat, közös programokat is magunk készíthetjük, tervezhetjük. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani, mert olyan adventi naptárakat gyűjtöttünk össze, amiket otthon bárki könnyedén elkészíthet, akár a gyerekek bevonásával. De nem csak gyerekeknek készülhetnek adventi naptárak, hanem a lakás egyik látványos dekorációja is lehet. Épp ezért egy igazán szépséges adventi naptárat is tartogatunk a végére.

Ünnepi fenyők

Íme 24 kis fa, mindegyik tele meglepetéssel. Ehhez vágjunk különböző mintás zöld scrapbook papírokból akár sablon alapján egyforma vagy különböző méretű tölcsér alapokat (negyed kör, aminek az egyik oldalán vagy egy kis ráhagyás a ragasztáshoz), az alját olya fél centi szélesen cikkcakk formában vágjuk be, hajtsuk fel és úgy ragasszuk össze. Töltsük meg a meglepetésekkel, majd egy megfelelő méretű korongot ragasszunk az aljára. Tetejére kerülhet fehér csillag, esetleg pom pom. Ha nem csak dekoráció, akkor kerüljenek fel a fákra számok is.

via 

Csillogó piramisok

Hamarosan kezdetét veszi a karácsonyig tartó visszaszámlálás, amit apró meglepetésekkel még örömtelibbé tehetünk. Ezeket a meglepetéseket piramis formákba is rejthetjük, fa ágakra felakasztva pedig a gyerekek sorra bontogathatják. Csak ki kell sablon alapján vágni a piramis alapot, behajtani a széleket, összeragasztani úgy, hogy előtte a megfelelő apróságokkal telepakoltuk és a csúcsába egy madzagot fűztünk akasztónak.

via

24 kis csomag teherautóról

Kölcsön vehetjük a fiúk teherautóját, ami most 24 kedves ajándékot fog szállítani. A Mikulások és természetesen segédeik pedig ügyelni fognak rá, hogy mind a 24 ajándék a megfelelő időben és helyen találjon gazdára. Az ajándékokat csomagoljuk be színes papírba, számozzuk fel és pakoljuk meg vele a teherautót. Kis Mikulásokkal még inkább fokozhatjuk a karácsonyi hangulatot.

via

Adventi naptár a polcon

Ha nincs túl sok időnk, se kedvünk bíbelődni az egyforma dobozokkal, esetleg annyira különböző méretűek a meglepetések, hogy felesleges lenne bármilyen sablonnal is bíbelődni, akkor csak csomagoljuk be külön-külön az ajándékokat, számozzuk fel és keressünk neki egy vagy két polcot, ahová elhelyezhetjük. Egy-két karácsonyi dísszel, kiegészítővel vagy fenyőággal díszíthetjük.

via

Bőröndnyi meglepetés

Fogjunk 24 darab papírzacskót, számozzuk fel őket, pakoljuk tele a meglepetésekkel és kössük meg színes zsineggel. Elő egy régi bőrönddel, ebbe tegyük a 24 kis csomagot.

via

Dobozokba rejtve

Először is keressünk 24 kis dobozt, lehet az kiürült gyufásdoboz, sajtos, pudingos vagy bármilyen kis dobozka. A gyerekektől is kérhetünk segítséget, ők rajzolhatják meg a dobozok záró fedeleit. Bármilyen karácsonyi és téli motívum megjelenhet, és a számokról se feledkezzünk meg. Ragasszuk a dobozokat egy nagyobb kartonra, amire akár egy fenyőfát is rajzolhatunk, a dobozok pedig lesznek a díszek, de akár mindegyik hátuljára ragaszthatunk egy kis mágnest, így a hűtőt díszíthetjük vele. A lényeg, hogy a gyerekek is részt vesznek a készülődésben, és mi pedig 24 aprósággal örvendeztetjük meg őket.

via

Gurigából a meglepetés

Borzasztó egyszerű és szuper gyors megoldás ez a WC guriga alapú (újrahasznosított) adventi naptár. A gurigák mellé színes krepp papírra is szükségünk lesz, ebből vágjunk csíkokat, ragasszuk össze és tűzzük a gurigához. Ragasszuk fel a gurigákat számokkal, vagy egyszerűen csak írjuk rá magunk, csipesszel fogassuk egy madzaghoz, és kerülhetnek is bele a finomságok és az apróságok.

via

Vödörből adventi naptár

Aki lát valahol ilyen apró kis vödröket, annak mutatjuk ezt a rusztikus hangulatú adventi naptárt. A vödröket számozzuk fel és akasszuk négyesével vagy hatosával egy-egy faágra és fogassuk fel a faágakat a falra egymás alá. Már csak a meglepetésekkel kell telepakolni.

via

Papírpoharak

Kávérajongóknak vagy csak az egyszerű megoldásokat kedvelőknek íme, hogyan lehet papírpoharakból adventi naptár. A poharakra ragasszunk különböző mintájú csomagolópapírt, töltsük meg ajándékokkal, helyezzük rá a műanyag fedelet és kössük át szalaggal, amire fűzzünk 24 kis papírt számmal feliratozva.

via

Végül pedig itt van egy olyan adventi naptár, ami nem a meglepetésekre fókuszál, hanem a lakás gyönyörű díszeként szolgál. Csokoládé, dió és játékok helyett különböző karácsonyi díszek felhasználásával készül.

via