Jump to content

Hogyan készülsz az apák napjára?

2024. 06. 09. 19:00

Az anyákat minden évben május első vasárnapján köszöntjük, de méltatlan lenne, ha az apákról elfeledkeznénk. Még van idő szuper ajándékot kitervelni és megvalósítani.

Ebben az évben június 16-án lesz módunk az apákat köszönteni. Nőnap és anyák napja méltó megünnepléséhez társul a virág, a csoki és az egyéni ízlésnek megfelelő ajándék. Nézzük, hogy az apákat mivel is lehet meglepni, hogy az örömteli és emlékezetes legyen.

Az egyik legfontosabb étkezésünk a reggeli, de ha az apákra élezzük mindezt ki, akkor azon a különleges napon az ágyba is érkezhet. A gyerekekkel közösen elkészített étel és a szervírozás a lényeg. Nem árt persze azokat az ételeket választani, amit az apuka szeret, de maga ez a kitüntetett figyelem és a szándék a legfontosabb.

Ha már a konyhánál tartunk, akkor szintén a gyerekekkel közös projekt lehet, ha együtt készítünk valamilyen süteményt vagy akár tortát. Nyugalom! Nem a kinézet számít, hanem a meglepetés.

A párunkat meglephetjük egy kedves verssel vagy mesével, amelyben azt fejezzük, hogy milyen jó, hogy van nekünk. Erre a gyerekeket is meg lehet kérni, vagy közösen alkotni valamit. Sőt az illusztráció kivitelezése is lehet a projekt része. Nemcsak személyes alkotás készülhet így, de remek közös és titkos programnak is ígérkezhet.

Az apák napja szóljon a pihenésről, a közös kikapcsolódásról. Egy közös túra, kerékpározás, vagy csak egy piknik a közeli parkban, erdőben tökéletes alkalom lehet a minőségi együttlétre. Érdemes jól felkészülten indulni és ha nem is piknik a cél, egy-egy megállónál előkerülhetnek a finom falatok.

Ha az apának van valami teljesíthető és apró vágya, amiről már beszél egy ideje, akkor apák napján remek alkalom nyílik arra, hogy meglepjük vele.

Nincs ötletünk, de nem akarunk lemondani az apák napja megünnepléséről? Az internet adta lehetőségeket is érdemes kihasználni. Számos cég foglalkozik egyedi készítésű ajándéktárgyakkal. Lepjétek meg vicces vagy kedves pólóval, kulcstartóval vagy bármi olyan használati tárggyal, amelyet sűrűn használ és ha a kezébe vesz, akkor azonnal a család jut róla eszébe.

Nem akarod túllihegni, de elengedni sem azt a napot? Hát akkor csak tegyetek annyit, hogy aznap közös programot szerveztek a pihenés jegyében. A rohanó világban üde színfoltja lehet a hétköznapoknak. Beleférhet egy közös fagyizás, séta, bármi, ami nektek együtt örömet okoz.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)