Jump to content

Nem szereted? Szerettesd meg magaddal!

2023. 08. 13. 19:00

Sok minden felett befolyásunk van és változtathatunk azon, de az évszakok váltakozása nem ezek közé tartozik. Egyik-másikat jobban kedveljük, míg valamelyikről szívesen lemondanánk, ha lehetne cserélni. Csakhogy ez nem így működik.

Ha pedig nincs ráhatásunk az évszakok váltakozásaira, és egyáltalán nem teszik az, ami jönni fog, akkor bizony magunkban kell a kapcsolót átállítani.

Az ősz főleg a gyerekek, diákok részére jelent egyet az iskolakezdéssel. Közülük is sokakat érint rosszul mindez, de kényszerű beletörődni, hiszen ez a rend. Ám még felnőttként is lesújthat az a tudat, hogy hamarosan ennél hűvösebb lesz. Többet eshet az eső és már nem a nyári záporokkal kell számolni, hanem jóval hidegebb idővel is. Mindez akár a hangulatunkra is kiülhet.

Te sem szereted a hideg évszakokat? Elviselnéd, ha egész évben nyár lenne? Sajnos, ezt nem tudjuk neked megadni, ezért inkább abban próbálunk segíteni, hogy lásd meg az ősz szépségeit, hogy könnyebben elfogadd a megváltoztathatatlant.

A természet körforgását figyelembe véve nemcsak mindegyik évszaknak megvan a maga szépsége, de a haszna is. Nincs mese, bele kell törődni abba, hogy nemsoká nem lesz elegendő egy lenge nyári ruha, papucs vagy szandál és a nap is egyre hamarabb fog elköszönni.

Lásd meg a lehetőségeket magad körül. Ősszel még bőven akadnak olyan napok, amikor kellemes, nyárias napokat élhetsz meg, ezért szervezz minél több programot a szabadba. Sétálj, kirándulj. Az őszi táj hihetetlen színekkel tud megajándékozni, amely a lelket is feltölti látványával. Ugyanakkor számos szabadtéri rendezvényt is őszre időzítenek vagy aktualitása miatt vagy azért, hogy a rekkenő hőséget elkerüljék.

Azért, mert elmúlt a nyár és már hűvösebb van, még nagyon jó programok részesei lehetsz, azonban máshogy kell gondolkodni az öltözködés terén ahhoz, hogy mindez tényleg élvezhető legyen. A réteges öltözködés elengedhetetlenné válik.

Ha nincsenek szervezett rendezvények a közeledben, akkor találj ki te és vonj be az ötletedbe többeket. Szervezzetek kirándulásokat, kerékpárral fedezzétek fel a környezeteteket, vagy akár az ország bármelyik pontját.

Amennyiben az elvonulásra, a magadba való fordulásra is szeretnél szánni időt, akkor használd ki az őszt erre bátran. Keress magadnak egy nyugodt és csodás helyet, ahol akár csak elmélkedhetsz, de ha hódolsz valamilyen kreatív hobbinak, azt tedd a szabadban: fess, írj, szerezz zenét.

Ősszel sem rossz ötlet egy kerti parti. Talán jobban meg kell gondolni az időzítést, de kellemes hangulatú családi vagy baráti összejöveteleket lehet kivitelezni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)