Jump to content

Dobd be és fel magadat! Tudod, hogy tedd?

2023. 02. 19. 19:00

Nem is tudod megmagyarázni, hogy mi nyomaszt? Úgy érzed, hogy a világ minden terhe rajtad van? Nehezen viseled a mindennapokat mostanában?

Az időjárás. Ez az, amire annyira sok mindent ráfoghatunk. Tény, hogy a téli időszak során lemerül az ember vitaminszintje és nehezen viseli a sötétséget, a kevés napsütést, de persze még ilyenkor is keresni szükséges olyat, ami felvidít, energiával tölt fel, hogy ezeket a mélyre húzós napokat átvészeljük.
Mindenkinek más a gyógyír a lehangoltságra: van, aki zenét hallgat, más sportolással űzi ki magából a rossz hangulatot. Egyesek több pihenéssel és alvással igyekeznek megszabadulni a melankóliától, vagy csak azt gondolják, hogy a kevesebb ébren töltött idő is segíthet?
Tényleg jöhetne már a tavasz. Szinte nincs ember, aki ne várná azt, hogy hosszabbak legyenek a nappalok, megjelenjenek a virágot, a levelek és a levegőben is érezni lehessen: itt a tavasz. Addig, amíg ez az áttörés nem érkezik el, magunkat kell „gyógyítani”. Ehhez pedig nem kell a legközelebbi patikába rohanni gyógyszerekért, hanem elég, ha csak…

 

Tegyünk jót és jól

Nem kell nagy dolgokra gondolni és nem kell még csak súlyos pénzekre sem gondolni. A jócselekedet olyan apróságban is megnyilvánulhat, minthogy egy idős személynek, várandós nőnek, vagy kisgyermekes anyukának átadjuk a tömegközlekedési eszközön a helyünket, esetleg kinyitjuk az ajtót annak, akinek mindkét keze foglalt.

Ugyanilyen jókor jöhet a segítség az idős szomszédnak, vagy a beteg hozzátartozónknak, akiknek valamilyen ház körüli munka elvégzésében, bevásárlásban segítünk.
Ugyanakkor az adakozás lehetősége is jó érzéssel tölti el a szívünket.

Csak egyenesen

Amikor elfeledkezünk magunkról, képesek vagyunk meghajolva, összeroskadva ülni és állni is. Ez a tartásbeli hiba a gerincünkre is nagy megterhelést jelent, de ahogyan ülünk, állunk, az még a hangulatunkon is megérződhet.

Hogyan szokták ábrázolni filmekben, mesékben a lehangolt, szomorú karaktereket? Nemcsak a könnycsepp lehet árulkodó, hanem a görbe hát is. Nos, ha azt szeretnénk, hogy az égiek megtiszteljenek minket energiával, akkor adjuk meg annak a lehetőségét úgy, hogy kihúzzuk magunkat.

Mosolyogjunk és visszamosolyognak ránk

A mosoly az egy olyan görbe, amely egyenesbe hozhat mindent. Ez az idézet jól tükrözi, hogy milyen fontos és nagy erővel bíró egy mosoly. Próbáljuk ki, akár már ma. Bármerre megyünk, vegyünk fel egy kedves mosolyt az arcunkra. Nem muszáj ám bárgyún megjelenni, az is elegendő, ha egy velünk szembe jövő személlyel felvesszük a szemkontaktust és rámosolygunk. Persze, ilyen direktben nevetgélni elég fura lehet. Sokkal jobb, ha az spontán történik meg. Mondjuk a buszmegállóban való várakozás során összenevetünk valakivel, vagy a boltban, a polcok között bóklászva udvariasan elengedjük a másikat, esetleg a kasszánál magunk elé engedünk valakit, akinek csak egy-két termék van a kosarában, mindezt egy kedves mosoly kíséretében. A kiindulási pont bármi lehet. Akár néhány kedves szó is elhangozhat, és a köszönés ismeretlenül is összehozhatja az embereket.  Ezzel nemcsak te adsz magadból, de kapsz is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)