Jump to content

Jó és legjobb. Nagy különbség a barátságban

2023. 01. 31. 19:00

Barát és barát között óriási különbség lehet. Az igazán legjobb barátból nincs sok az ember életében és több ismertetőjegyük is van.

Észrevetted magad körül, hogy vannak olyan személyek, akik nagyon sok baráttal rendelkeznek? Nos, lehet ez így, de vajon ki menne tűzbe azért a személyért? Ki az, akire ez a nagy baráti körű ember számíthat?

Az igazi, legjobb barátok akkor is ott maradnak, ha gond van és nem csupa mosoly az élet. Bizony, az igaz barát olyan, hogy…

… nem fél kimondani, ha valamit máshogy gondol, mint te. Attól, hogy igazi barátok vagytok, még nem jelenti azt, hogy nincs saját gondolata és ha van is, az mindig a tiéddel megegyező.

… nemcsak a buliban, a jóban van veled és melletted, hanem akkor is, amikor épp a mélybe süllyedsz. Ő lehet az, aki megpróbál a mélyből kihúzni (persze ahhoz neked is akarnod kell).

… hogy igyekszik megvigasztalni, és próbálja megmutatni a kiutat, de ha túlságosan sajnálod magad és egyhelyben toporogsz, akkor cselekvésre sarkall.

… hogy ha kimondja, hogy milyen rossz tulajdonságaid vannak, akkor azt nemcsak elfogadod, de talán még meg is próbálsz arra odafigyelni és csiszolni azokon.

… hogy nemcsak akkor érdeklődik felőled, amikor neki van valamilyen mögöttes szándéka, hanem igyekszik folyamatosan fenntartani a kapcsolatot. Persze ehhez az is szükséges, hogy kétoldalú legyen mindez.

… hogy ami neked fontos, az számára is az. Ezért részt akar venni minden olyan eseményen, ami számodra jelentős. Persze a kölcsönösség nélkül ez sem működik.

… hogy nem irigy a te sikeredre, boldogságodra. Az más, hogy ő is vágyik hasonlóra, ha éppen nem a legjobb a magánélete, a munkahelye, de sosem rád irigy. Őszintén tud örülni mindennek, ami neked boldogságot jelent.

… hogy érti a vicceidet, még akkor is, ha béna, vagy épp nyers. És ugyanígy képes a sorok között olvasni, vagyis a ki nem mondott szavakat is érzékeli.

… hogy nyugodtan rábízhatod a titkaidat, mert biztos vagy benne, hogy az jó helyen van nála. Ugyanezt persze tőled is elvárja.

… hogy türelmesen meghallgat akkor is, ha már jó ideje egy téma akadt fenn.

… hogy évek múlva is jelen van az életünkben. Még akkor is, ha megváltoztak azóta a körülmények, esetleg egy költözéssel fizikailag el is távolodtatok egymástól. Ma már annyi lehetőség és mód adódik arra, hogy személyes találkozás nélkül is valós idejű kommunikációt folytassunk. Ti ezt ki is használjátok.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)