Jump to content

Amit mások rólad/tőled látnak

2022. 10. 17. 19:00

Tapasztalataim szerint kétféle embertípus van: az egyik nem foglalkozik azzal, hogy a külvilág hogyan ítéli meg, a másik pedig nagyon is.

Életem során megtanultam, hogy az életem az enyém. Nem más éli, hanem én, így beleszólni is csak annak van joga, akinek én hagyom. Sőt, még ha befogadó is vagyok másokkal szemben, az nem jelenti azt, hogy mindent aszerint teszek, ahogy mondják. Természetesen van egy általában jól működő szűrőm. Nyitottságomnak köszönhetően befogadom a jó ötleteket, a segítő szándékú tanácsokat és elhagyom a negatívumokat. Persze, hogy van, hogy mindez nem működik jól, vagy inkább csak az én esetemben nem működik megfelelően, de akkor már csak magamat hibáztathatom.

Abban a legtöbben egyetértünk, hogy mindenki szeretné magát a legjobb színben feltüntetni, vagyis azt mutatni meg magunkból. És nem feltétlenül a sminkedet, a ruhádat, a testalkatodat bámulják meg. Viselkedésbeli dolgaink is sokat elárulnak rólunk. Nagyon elronthatjuk, vagy előnyünkre formálhatjuk más véleményét rólunk.

Szavakon túli véleményformáló lehet a testtartásunk. Rólam, a magasságom (180 cm) és szálfa egyenes testtartásom miatt nagyképűnek és gőgösnek tituláltak több alkalommal. Persze, csak addig, amíg nem beszéltek velem személyesen. A testtartásnak ugyanis ekkora hatása van másokra. Hatással vagyunk másokra azzal, ahogyan kezet fogunk ismerkedés során, de nagy jelentősége van egy mosolynak még akkor is, ha addig teljesen ismeretlenek voltunk egymás számára. A szemkontaktus megléte vagy annak kerülése is árulkodó, mint ahogy a kezeinkkel való babrálás, az állandóan ide-oda topogás, vagy a görnyedt testtartás.

Ugyanakkor az alapján is sokat leszűr rólunk a külvilág, hogy hogyan üdvözlünk másokat. A barátságos, tisztelettudó, az etikett szabályait betartó köszönös szimpatikus lehet.

A kevesebb néha több. Tartja a mondás, de ruházkodásban azért mégis ennél túlteljesíteni. Azaz az alapján is ítélkeznek, hogy miben öltözünk. A túl sok, a túl extrém, a túl színes, a nem hétköznapi figyelemre hívja a tekintet, mint ahogy a túl kevés is. Persze, ma mindenki keresi a stílusát, és igyekszünk nagyon egyediek lenni, de valójában meztelenségünkben lennénk azok, hiszen mindenki annyira más.

Van, ami nem látszik, vagy legalábbis nem azonnal és nem messziről. Azonban a személyes higiénia alapján is megítélhetnek. Az izzadás ugyan természetes folyamat, de nem kell másokat is kitenni annak a szagnak. Az ápolatlan kéz, a ruhák nem megfelelő tisztasága is nyomot hagy másokban.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)