Jump to content

A lelkedért (is) dekorálj ősszel

2022. 10. 04. 19:00

Ilyenkor, ősszel nemcsak a természet öltözik át színesebb „ruhába”, hanem a természet adta szépségekkel mi is szívesen dekoráljuk az otthonunkat.

Ebben az időszakban rendre tűnnek fel azok az ötletek, amelyekkel a közvetlen környezetünket varázsolhatjuk sokkal esztétikusabbá, hangulatosabbá. Ajtódíszek, lépcsőre helyezhető dekorációk, az ebédlőasztalt díszítő elemek vagy épp ablakba függeszthető elemekkel szépítjük évről évre a munkahelyünket, otthonunkat. Minden évben újat készítünk, hiszen a természet mindig adja és a friss elemekből sokkal jobban mutatnak a díszek.

Kihasználjuk tehát a természet adta szépségeket. Már maga a gyűjtésük jó szórakozásnak bizonyulhat, hiszen akár az egész család bevonható. A szabadban eltöltött idő jó hatással van az egészségünkre és az együttlét a kapcsolat erősítésére is tökéletes. Ugyanúgy a kreatív alkotás is lehet családi kikapcsolódás része, de egyedül is elmerülhetünk benne.

Amikor az összegyűjtött anyagokkal dolgozunk, átjárhat a boldogság. Rádöbbenünk arra, hogy milyen szabályos, hihetetlen színes csodákat ad a természet. Az egyre zordabbá váló időjárás, a napos órák számának csökkenése kiülhet a hangulatunkra is. Vagyis a színes termések, levelek éppen jókor érkeznek az otthonunkba.

A másik jó része az őszi dekoráció készítésének az, hogy ilyenkor elővehetjük a kreativitásunkat. Bátran kereshetünk nehezebb megoldásokat. Ha valami szép sül ki belőle, akkor az örömfaktor még fokozottabban jelentkezik.

Ha túlgondoljuk az őszt, akkor azon is elfilozofálhatunk, hogy mennyi ősz van már mögöttünk és akár el is keseredhetünk azon, hogy mennyire eltelt felettünk az idő, ugyanakkor arra is lehetőségünk van, hogy felidézzük gyerekkorunk őszeit, vagy épp a hagyományok között szemezgethetünk, hiszen kultúránk része. Azaz a nosztalgia talán elkeseríthet, de sokkal inkább arra kell gondolni, hogy az időt is kicsit lelassíthatjuk azzal, hogy az őszt befogadjuk az otthonunkba és kicsit marasztaljuk.

A természetből kiszakított elemekkel való kreatív foglalkozás is arra terelheti a gondolatunkat, hogy van otthonunk, amit szebbé szeretnénk azokkal varázsolni, és ha mindezt olyan személyekkel tesszük, akiket szeretünk, akkor extra érzelmi többlettel gazdagodhatunk csupán azzal, hogy saját kezűleg készítünk díszeket. És persze jó érzés, ha olyannal igyekszünk szebbé tenni a környezetünket, amelyeket magunk készítünk.

Az őszi dekorációk készítésével elterelhető a figyelmünk arról, hogy milyen az idő odakint. Mivel a szívünkbe hála, béke költözik, talán a kint tapasztaltakhoz is másképp állunk ezután. Mindenkit arra buzdítunk tehát, hogy gyűjtögessenek, kreatívkodjanak kedvükre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)