Jump to content

Ne hagyd, hogy a depresszió győzzön!

2022. 08. 31. 19:00

Az életünket mi irányítjuk, de annyi minden befolyásolhatja. Sokszor azt érezzük, hogy ami nehézség csak létezik, azt mind megtapasztaljuk. Kerekedj felül a problémákon!

Senki sem mondja, hogy élni könnyű. A mai világban különösen nehéz, habár minden csak viszonyítás kérdése. Ma már annyi minden segíti a boldogulásunkat, betegség esetén a gyógyulásunkat. Mégis vannak olyan dolgok, amelyeket nem tudunk irányítani. Az évszakok változása is ilyen.

Még ha untad is a sokáig tartó nyári kánikulát, talán az ősztől és a téltől is félsz. Talán ismered már magad annyira, hogy tudod magadról: nehezen viseled a sötétséget, a hideget, az esőt és ezek együttesen rányomják bélyegüket a hangulatodra.

Ha ezzel találod magad szembe minden ősszel, akkor tudd, hogy nem vagy egyedül. Ahogy létezik a tavaszi fáradtság, úgy ősszel is érezhetsz olyat, amire nem vágysz. Fáradékonyság, hangulatingadozás, ingerültség.

Most még nem tapasztaljuk, de ahogy egyre inkább érzékelhetővé válik a nappalok rövidülése, úgy köszönt be a sötétség. Mintha a lelkünkbe is bekúszna. Ami sokat segíthet, az a mozgás. Sőt, a legjobb, ha a mozgás eleve a szabadban történik. Az általános rosszkedv is elillan, ha csak egy sétát teszünk a környéken, de ha úgy érezzük, hogy minden csak visszafelé húz, akkor irány a természet. Az esőtől áztatott, a sötétségbe burkolózott tájnak is megvan a maga szépsége, csak azt kell benne keresni.

Ha mentálisan nem vagy túl fényesen, akkor az egészségeden is kiütközhet. Kerüld el úgy a betegségeket, hogy felkészíted a szervezetedet a védekezésre. Már csak az kéne, hogy még ez is visszahúzzon! Fogyassz minél egészségesebb ételeket. Talán még némi fogyást is eredményezhet mindez, és ez egy örömforrásod is lehet.

Vedd magadat körbe olyan tárgyakkal, amelyek felvidítanak. Örömet okoznak pusztán létezésükkel és ha rájuk nézel, az jó érzéssel tölt el. Ugyanígy tedd a személyekkel is. Olyanok vegyenek körbe, akiknek élvezed a társaságát. Akik ebben az időszakban sem tovább nyomnak a mélybe, hanem igyekeznek felszínre hozni.

Nem várhatsz minden segítséged a külvilágból. Ha te nem akarsz elsüppedni a depresszióban, azért neked is tenned kell. Méghozzá gondolkodj olyan kérdések megválaszolásán, hogy „Mire vágyom?”, „Mit szeretnék elérni a közeljövőben?”. Ha a kérdés megvan, akkor válaszolj is magadnak ezekre a kérdésekre. Ha megvan a válasz is, akkor már csak el kell indulni. Amennyiben nem tudod, hogyan is vágj bele, úgy keress fel olyan személyeket, akiktől fontos információkat, tanácsokat, inspirációt gyűjthetsz. Egy beszélgetés is elég lehet ahhoz, hogy erőre kapj, megvilágosodj.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)