Jump to content

Egyél és pörgesd fel az agyadat!

2022. 04. 21. 19:00

Tavasz van. Éled a természet, de mintha ez rád nem lenne igaz? Biztos a tavaszi fáradtság. Arra annyi mindent rá lehet húzni.

Vannak napok, mikor minden nyűgösebb. Ezt akár már a reggel mutathatja, de van, hogy csak később tör ránk olyan fáradtság, amivel nem tudunk mit kezdeni. Most tavasz van, így joggal feltételezzük, hogy mindennek az oka a tavaszi fáradtság.

Na, de erre nem fogható minden. Inkább keress megoldást arra, hogy felpörgesd az agyadat és ne a fáradtságra koncentrálj. Egyik megoldás a mozgás lehet, de táplálékkal ugyanúgy támogatni lehet az agyműködést. Azt is megmondjuk, hogy mivel!

Étcsoki

Az édességimádóktól talán az étcsoki áll a legtávolabb, ám mégis, ha az agyunkat szeretnénk felpörgetni, akkor mégiscsak nagyon jól hangzik a csoki. A benne található antioxidánsok ugyanis felpörgetik a teljesítményünket, ugyanakkor még a hangulatunkra is jó hatással lehet.

Magvak

Fogyókúrába és diétába is beilleszthető nasi. Sokféle mag közül választhatunk és csak pozitívan hathatnak az egészségünkre, de az agyunkra is. Nemcsak vitaminokat és tápanyagokat juttat a szervezetünkbe, de az éhségérzetet is csökkentik, ráadásul az épp tunyulni kívánó agyukat is felébreszti.

Áfonya

A piros bogyós gyümölcsök mindegyike tele van antioxidánsokkal, így az áfonya is. Ha ehhez a csoda, fanyar gyümölcshöz nyúlunk, akkor az egész szervezetünket támogatjuk, de az agyunkat is használhatóbbá tehetjük.

Hal

A halban sok az aminosav és a B-vitamin. Mindezek az agyműködéshez is elengedhetetlenek. bátran fogyassz. Mi magyarok amúgy is hajlamosak vagyunk ünnephez kötni a hal fogyasztását, pedig jóval többször érdemes lenne beiktatni. Az agyunk is meghálálná.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)