Jump to content

Mentesítsd magad a negatív hírektől

2022. 03. 16. 19:00

Bárhová megyünk, bármilyen médiumból tájékozódunk, ömlik ránk a sok negatív hír. Nem elég, hogy naponta megküzdünk a saját problémáinkkal, még a világban zajló események is nyomaszthatnak.

Van, aminek az irányítása a mi kezünkben van. Az életünk javarészt az a terület, amelyet nagy mértékben képesek vagyunk koordinálni. Aztán pedig van olyan esemény, amelynek maximum külső szemlélői lehetünk és annak befolyásolására semmilyen lehetőségünk nincs. Koronavírus, pandémia, gazdasági válság és most a háború. Ezekkel mostanában találkoztunk és a televízió, rádió, internet és még a barátikörünk, családunk is erről beszélt. Nem csoda, hogy mindez hatással van ránk.

Nem szükséges a világba sem kitekintenünk, elegendő országhatáron belül körülnézni. A híradó naponta beszámol szörnyűségekről, negatív tartalmú hírekről és még a saját életünkben is lehetnek gondok. Mindezek kihatnak ránk és sejthetően nem a legelőnyösebb formában. Megtelítődünk a negatívumokkal és szeretnénk hárítani ezeket, nehogy még inkább lejjebb rántsanak. Ismét csak rajtunk van az irányítás lehetősége, hogy ne taglózzanak le a negatív hírek.

Médiamentesítés

Az okostelefonunk nemcsak szórakoztató, hanem kommunikációs eszközünk. Ezáltal könnyen hozzájuthatunk hírekhez, de tudatosan mellőzni szükséges mindezt, ha megcsömörlöttünk. Sőt, érdemes kikapcsolni, vagy legalábbis lenémítani a telefont, hogy a családtagok egymásra koncentrálhassanak.

Nagyon könnyű hozzájutni bármilyen információhoz hála az internetnek. Azonban nemcsak írott formában juthatunk hozzá ahhoz, hogy mi történik az országban, világban, hanem képek és videók formájában is. A médiamentesítés során megkíméljük magunkat attól, hogy értesüljünk a rossz történésekről, ugyanakkor annak képi világától is mentesülni tudunk. Nem engedjük meg, hogy a látvány beépüljön a tudatunkba.

 

Szórakoztatás

Ha már tudatosan meg akarjuk óvni magunkat a sok rossztól, akkor keressünk a kikapcsolódásra, szórakozásra, pihenésre alkalmas tevékenységeket, amelyek elterelik a figyelmünket a világban, országban történt szomorúságokról és még ki is kapcsolnak.

Figyeljünk a családunkra, játsszunk a gyerekekkel, beszélgessünk a párunkkal, olvassunk. Igazából bármilyen tevékenység hasznos lehet, ami nemcsak a figyelmünket tereli el, de még a hangulatunkat is feldobja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pexels)