Jump to content

Mit rejt a tökéletes külső?

2022. 02. 25. 19:00

Talpig rendben és minden részlet összeegyeztetve, amelyek külön-külön is nagyszerűek, de egyben mindig remek látványt nyújt. Ilyen, aki tudatosan odafigyel és dolgozik a megjelenésén.

Te magad is próbálod így felépíteni önmagad minden nap, minden reggel? Az elegancia lényege nem az, hogy szándékoltan felhívjuk magunkra a figyelmet. Az belülről fakadó, kifelé is megnyilvánuló igény. Giorgo Armani szerint „Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek rád!”

Azaz mást jelent elegánsan megjelenni és alapjában véve elegánsnak lenni. Az elegánsan öltözött emberek egy jelentős része kínosan odafigyelnek arra, hogy mit és mivel viseljenek, de ez nem egy alapvetően létező tulajdonságuk, hanem sokkal inkább a kifelé való játék egyik alkotórésze. A külvilágnak való megfelelés annak reményével kecsegteti őket, hogy dicséretekkel, bókokkal látják el, amely olyan vágyakat elégít ki, amelyeknek híján van az életük. Akár túlzásokba is képesek esni az emberek akkor, ha a kialakított stílus már túlságosan általánossá válik. Már egyáltalán nem csak az elegáns megjelenés a fő céljuk, hanem sokkal inkább az, hogy észre vegyék őket.

Az önmagában létező elegancia egyáltalán nem azt jelenti, hogy azért öltözik valaki csinosan, hogy mindenképp megmutassa ruhatárát, hanem ez jelenti magát az embert. Nem is feltétlenül a drága és márkás darabok beszerzésére törekszik. A mennyiség helyett fontosabb a minőség és a stílus. Fontos szempont, hogy az ízléses darabok jól kombinálhatók legyenek. Nem a feltűnőség a szempont. Éppen ellenkezőleg. Az elegancia önmagában felkelti a figyelmet, de mégsem harsányságával, színeivel, mintáival, hiszen azok visszafogottak.

Az elegancia nem csupán azt jelenti, hogy megválogatjuk ruhatárunk darabjait. Az nem is csak a divatról szól, hiszen egyáltalán nem szükséges ahhoz a legújabb trendet követni, hogy a megjelenés csinos legyen. Az elegancia egyfajta életstílus. Bárki viselhet divatos, márkás, drága ruhát, de ha azt nem tudja méltósággal viselni, nem illik a stílusához, mindegy, hogy mit vesz magára. Ahhoz olyan apró részleteknek kell teljesülniük, mint viselkedés, gesztus, kommunikáció, személyiség.

Az eleve elegáns személyekről elmondható, hogy jellemükben határozottak, magabiztosak, kiszámíthatóak, kifinomultak, műveltek, törekednek a tökéletességre és kiegyensúlyozottak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)