Jump to content

Ha most tennél fogadalmat…

2022. 01. 04. 19:00

Habár már több napja volt, hogy megünnepeltük a szilvesztert, de az újévi fogadalom tétele még mindig helytálló lehet.

Van egy jó hírünk, még most sem késő kitűzni a közeljövőben megvalósítandó álmokat és vágyakat. Ugyanakkor ezek a célok olyan hétköznapiak is lehetnek, amelyekre indokolatlanul keveset gondolunk. A megálmodott célok olykor a valóságtól elrugaszkodottak lehetnek, pedig a nagy dolgok bennünk és körülöttünk is ugyanúgy megtalálhatók. Ha még nem gondolkodtál fogadalomban, akkor most tedd meg, így:

 

Fogadd meg, hogy több időt szentelsz a családodra

Az anyagi javakat hajszoljuk és sok családban a karácsony az ajándékozásról, de annak is az eltúlzott verziójáról szól. Hiába tudjuk magunk mögött a szeretet ünnepét, ha az nem szólt másról, mint megfelelési kényszerről, akkor lehet, hogy nem felemelt és megnyugtatott, hanem éppen ellenkezőleg. Ha tényleg így élted meg a karácsonyt, akkor ideje ezen változtatni.

Ez annyit tesz, hogy pénz helyett időt és figyelmet szentelj a családtagjaidra. A meghitt közös beszélgetés, a gyerekekkel való játék közelebb hozza a családot és a szívet megtölti boldogsággal.

Fogadd meg, hogy csökkented a stresszt

A stressz életünk része és teljesen kiiktatni nem tudjuk, de arra igenis odafigyelhetsz, hogy amiből csak lehetsz, kimaradsz, valamint megpróbálod a leghatékonyabban leküzdeni. Ez azt jelenti, hogy keresel olyan elfoglaltságot, amely ebből az állapotodból hatékonyan ki tud emelni és kapcsolni. Olyan hobbi, amely örömet okoz, feltölt.

Fogadd meg, hogy vigyázol magadra

Mégis ki tenné ezt meg, ha te nem? Tiszteld a testedet és az egészségedet annyira, hogy odafigyelsz arra, mit eszel. A karácsonyi eszem-iszom amúgy is kikészíthette az emésztőrendszert, így a fokozott odafigyelés azt jelentheti, hogy rostokban, vitaminokban gazdag gyümölcs- és zöldségfogyasztásba fordul az étrend. Igyekszel nem túlenni magad, és az arra is odafigyelsz, hogy milyen alapanyaggal töltöd meg magad. Beiktatsz némi mozgást, jelentsen az egy kellemes sétát. Télvíz idején ugyanúgy ügyelsz a folyadékpótlásra.

 

Fogadd meg, hogy keresed önmagad

Bizonyos szabályok szerint éljük az életünket, de ez nem jelenti azt, hogy nincs mozgásterünk. Ha azt érzed, hogy be vagy zárva a saját életedbe és másra vágysz, akkor megkeresed azt, ami számodra örömet okozna és nemcsak feltöltene, de akár hivatásoddá is válhatna. Teljesen mindegy, hogy az egy merőben más feladat, mint amelyet jelenleg csinálsz, de a fejlődésedet ne szabotáld. Valósítsd meg álmaidat, képezd magad aszerint.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay, Pexels)