Jump to content

Ne hagyd magad! Turbózd fel a mindennapokat!

2021. 11. 09. 19:00

Rossz kedv jöhet és mehet. Egy biztos, hogy nem lehet mindig a fejünk felett az a csúnya felhő. Keresd meg a napfényt!

Az ősz magával hozta a hideget, az esőt, a kevesebb napfényt, amivel nem tudunk szembe szállni, de szembenézni igen. Nem foghatunk mindent az időjárásra, habár olykor tényleg nyomasztó lehet.

Aki rossz passzban van, annak minden nap kihívás lehet, de a hétfők különösen alattomos napnak számítanak. Pedig ugyanolyan, mint az összes többi és benne van a lehetőség, hogy abból a jót kihozzuk. Nemcsak a hét első napja okozhat gondot, hanem a többi is, de ahhoz, hogy ezeket is sikerrel túléljük, fejben kell dolgoznunk. Sőt, nem is jó kifejezés, mert nem a túlélés a cél, hanem abból a legtöbbet kihozni.

 

Reggelek

A reggeleken sok múlik. Nemcsak rossz napokon, hanem mindig. Ha már annak gondolatával ébredünk, hogy „de kár, hogy hétfő van”, „nehéz napunk lesz”, akkor előző éjszaka igyekezzünk korán ágyba bújni, hogy ki tudjuk magunkat pihenni. Érdemes akár csak néhány perccel korábban ébredni azért, tudjunk magunkra szánni néhány extra percet. Ebbe bele lehet foglalni egy könnyed testmozgást, kellemes és nyugodt reggelizést, kávézást, teázást, de egyszerűen kapcsolhatunk zenét, ami megnyugtat, ellazít vagy épp felpörget (éppen mire van szükségünk). Bevonhatjuk a reggelbe a családot is. A közös reggelizés mindenkinek jól eshet

 

Készülj előre

Bármelyik nap jól jöhet az, ha még előzőnap kikészítjük azt a ruhát, amelyet másnap felveszünk. Időt spórolunk és elkerüljük az idegeskedést. Sőt, akár kereshetünk a ruhatárunkban rég nem viselt darabokat is, amelyek újra felfedezése is jó érzést adhat.

Álmodozás és tervezés

Álmodozni ingyenes, mint ahogy tervezni is, senki sem tiltja meg. A mindennapoktól elrugaszkodni úgy is lehet, ha megtervezünk egy utazást a közeljövőben, de akár a nyári utazást is előre fel lehet vázolni. A kutatás, az ábrándozás, az informálódás eltereli a gondolatainkat a mindennapi problémákról és egy szebb jövőt vizionál.

Add meg magadnak a változást

A hajunk épsége és szépsége árulkodhat fizikai és lelki egészségünkről. Ahhoz, hogy minél jobban érezzük magunkat, akár a gyűlölt hétfői napra, vagy rossz időszakunkra is időzíthetünk fodrászt. Maga a tudat, hogy fodrászhoz megyünk, megadja azt az érzést, hogy magunkkal foglalkozunk. A szép frizura felráz, boldoggá tehet, magabiztosságot ad és jobb közérzetet.

 

Hagyd magad mögött

Egy kemény nap magad mögött tudása azt is jelentheti, hogy odafigyelünk a lemerült elemek feltöltésére. Amikor csak időnk engedi, akkor a munka után, otthon olyan elfoglaltságot keresünk, amely feltölt, megnyugtat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)