Jump to content

A hosszú élet legyen boldog is

2021. 07. 05. 19:00

Nem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség. Ez igaz az életre is. Élhet valaki hosszú ideig, ha azt tartalmatlanul, tele keserűséggel teszi.

Egyáltalán nem ez a célunk. Szerelemre, barátságra, egészségre, nevetésre, szórakozásra vágyunk. Természetes vágyunk mindez, azonban ezt nagyon sok minden befolyásolja. Már a reggelektől is sok függ. Ha nyűgösen, fáradtan ébredünk, ne várjunk túl nagy csodát a nap további részében. Noha ez sem törvényszerűség, eleve azt érdemes megtenni magunkért, fizikai, lelki és szellemi egészségünkért, hogy a reggelt is jól indítjuk. Hogyan tegyük mindezt?

A hosszú és boldog élet adott lehet, ha minden kincsünkkel megfelelően bánunk, gazdálkodunk. A világnak azonban vannak olyan részei, ahol a hosszú élet nemcsak álom, hanem valóság is. Mit tesznek sokkal jobban azok, akik tovább élnek?

Célok, amik erőt adnak

Erőt adnak a felkeléshez és ahhoz, hogy igyekezzünk megvalósítani mindazt. Célok nélkül halálra ítéljük magunkat. Nem elérhetetlen, megvalósíthatatlan, agyament tervekről van szó. Lehet egészen picike is, amely mégis feltüzel és lángra gyújtja elménket, szívünket is.

Tiszteld a testedet!

Ebbe a testbe születtünk, és nagyon sok minden függ attól, hogyan bánunk vele. Az étkezés, a mozgás, a test sanyargatása, az extrém helyzetek bevállalása mind olyan tényező, amely árthat. Ha jót szeretnénk magunknak, akkor a reggeli étkezésre különösen nagy figyelmet szentelünk és megválogatjuk a hozzávalókat. A testünk a bástyánk, a védelmezőnk is, ezért jutalmazzuk meg minden reggel finom és egészséges reggelivel.

Ne a jövőben élj!

A múltat már magunk mögött tudjuk, a jelenre pedig még nincs rálátásunk. Az egyiket már nem, a másikat még nem tudjuk (teljesen) befolyásolni, ezért szükséges arra koncentrálnunk, ami éppen van. Carpe diem! Élj a mának! És igen, ez a reggelizésre, a közös kávézásra, a kávézás melletti kellemes beszélgetésre is teljes mértékkel igaz.

 

Adj magadból

Természetesen ne rosszat. Sugározzuk a kedvességet és cselekedjünk is aszerint. El kell hinnünk, hogy az megtérül, visszakapjuk. Akár többszörösen is. Lehet az egy kedves mosoly idegenre vagy ismerősre, de nyújthatunk valakinek segítséget, esetleg csak szimplán kedvesek, előzékenyek lehetünk. Nemcsak bennünk okoz ez jó érzést, hanem másnak is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)