Jump to content

A kedvesség, mint természetes orvosság

2021. 04. 27. 19:00

Nehéz időszakokat élünk meg mostanában. Úgy tűnik, hogy a koronavírus hosszantartó nyomokat hagy maga után.

Mindenkit megviselt a bezártság, a félelem, a bizonytalanság, a korlátozások. Még csak betegnek sem kellett lenni ahhoz, hogy frusztrálva érezzük magunkat a vírus miatt. Sokan tapasztalták meg saját bőrükön a koronavírus tüneteit, vagy ha maguk nem is, de a közvetlen környezetükben akár haláleset is történhetett a járvány kapcsán. Valamilyen módon a vírus mindenkire hatással volt és még van ma is. Ebben a világban kell mégis élnünk, boldogulnunk, sőt boldognak és kedvesnek lenni is.

Ebben az időszakban nem megy a kedveskedés, gondolnánk. Azonban a kedvesség belülről fakadó. Nem ölheti ki semmi, de tény, hogy felülkerekedhet azon bármi más. Mert mindenkinek megvan a maga keresztje, amit cipel, amitől úgy érzi, hogy nehezebb az élete. Legyünk kedvesek magunkkal. Szeressük magunkat, ha éppen könnyű, nincs semmi zűr az életünkben és legyünk kedvesek másokkal is. Nem tudhatjuk, hogy kiben milyen érzelmek és harcok dúlnak. Az emberek arcárra nincs nagy és színes betűkkel feliratozva, hogy mi zajlik bennük, így, ha jól leplezik, akkor észre sem vesszük.

A kor jellemzője, hogy mindenki siet. Türelmetlenek vagyunk egymással és saját magunkkal is. Még akkor is, ha a koronavírus-járvány lelassításra kényszerített. A betegség, a halálesetek, a rossz statisztikai adatok, a médiából való folyamatos értesülés megnehezíti az életünket és mindenképp hatással van ránk.

Ebben a világban, környezetben kell élnünk. Ha már konkrét segítséget nem tudunk adni másoknak, mert nem tudunk gyógyítani, akkor legalább ne bántsuk egymást. Tartsuk tiszteletben mindenki életét és abból induljunk ki, hogy mindenkinek megvan a maga baja. A kedvesség azonban az az erő, amely mindenkiben benne van és sokat segíthetünk annak alkalmazásával. A felbolydult világban most tömeges kedvességre lenne szükség az oltások mellett.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)