Jump to content

Mitől nőies?

2021. 03. 16. 19:00

Az emberek sokfélék és még a női nemhez tartozók is annyifélék lehetnek, hogy csak ámuldoznak a férfiak.

Közöttük vannak ízig-vérig nők, mások nő létükre szeretik meglepni a környezetüket azzal, hogy olyat tesznek, amely egyáltalán nem nőies (viselkedés, munka, hobbi). Nem minden hölgy érzi jól magát a bőrében és ennek leginkább az az oka, hogy önmagát nem olyannak látja, mint az ideálként feltüntetett nőket. Szeretnénk szépnek, csinosnak látszani, de ennél többről van szó. Szeretnénk a bőrünkben nagyon jól érezni magunkat, amely elégedettséggel tölt el minket. Ha a lelkünk ugyanis jó állapotban van, akkor a testet is könnyebb elfogadni vagy olyanná alakítani, amilyenné szeretnénk.

A női ideál az, amelyet a szépséggel és általában a fiatalsággal is összekötünk. A női ideál mindenkor az, amely a legjobban megmutatja a női szépséget a kor divatjához alkalmazkodva. Alapvetően törekszik az ember az egészség megőrzésére, fenntartására és egyre fontosabb szerepet kap az egészség- és mozgástudatos életmód, de valljuk be őszintén, hogy ennek egyik nyomós oka a külsőség. Fontos, hogy fittnek érezzük magunkat és annak is tűnjünk. Fontos, hogy ne legyünk elhízva, mert mit szólnak mások, és nem szabad elhíznunk, mert ránk tör a letargia, utálni fogjuk a testünket, magunkat. Egyszóval a nőkön nagy a nyomás, mert azt gondolják, hogy általános elvárás feléjük a szépség, a fiatalság, nőiesség megőrzése. Ezt a nyomást vannak, akik annyira nem bírják, hogy külső segítségért folyamodnak annak érdekében, hogy a fiatalság látszatát minél tovább fenntartsák. Elárulunk valamit. A szépség belülről fakad. Talán ezt már te is hallottad, de láthattál magad körül olyan nőt, aki életének egyes időszakában annyira szépnek tűnt. Nem változott a külseje, te mégis sokkal szebbnek láttad, mint bármikor? Tudod mi volt az? Boldog volt és elégedett, a lelke rendben és ez bizony a külsőn is megmutatkozott.

Mit tegyél?

Ha a lehető legszebbé szeretnél válni, akkor a külsőségekről befelé tereled a figyelmet. magadba. A vastag sminkréteg alatt lehet, hogy egy bőrhibával teli nő húzódik, akit lelkileg megnyomorít ez. Arra utalunk itt, hogy nem minden az, aminek látszik, de te ne csak szépnek látszódja, hanem belül is legyél az. Hidd el, hogy az sugárzik ki belőled, ami legbelül vagy. Szeress, adj szeretetet, akinek csak tudsz és akarsz, és ez olyan szépítő funkcióval hat rád, hogy sugározni fogsz. Engedd, hogy téged is szeressenek.

Olykor lassítsd le a világodat. Szándékosan. Ahhoz, hogy rájöjj milyen szép vagy, meg kell ismerned önmagadat. Ehhez pedig befelé fordulásra van szükség. Érdemes olykor befelé fordulni és meghallgatni a saját lelkedet.

Az élet komoly és egyben halálos dolog. Komolyan is kell venni, de szakíts arra időt, hogy tudj lazulni, tudj játszani és játékos lenni.

Ismerd meg a testedet, a vágyaidat és élj a benned lévő lehetőségekkel.

Az öltözködés, a smink, a frizura, a manikűr mind csak külsőség, amely azonban erősítheti a női szépséget.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)