Jump to content

Ébresztő motiváció!

2021. 03. 04. 19:00

Érezhetjük magunkat olyan keretek közé szorítva, amely nemcsak a napok egyformaságát adják, hanem kiölik belőlünk a motivációt is.

Márpedig ha céljaink sincsenek és motivációnk is elhagy, még nehezebb talpra állnunk. Az teljesen egyértelmű, hogy akaratunk ellenére sem tudunk mindig 100%-on teljesíteni. Ezt még csak el is fogadjuk, hiszen több minden szükséges ahhoz, hogy minden a legjobban alakuljon. Azonban, ha kihuny belőlünk a motiváció, akkor a lendületet is elveszítjük, amely előre sodor. Marad az egy helyben toporgás, a semmibe révedés, a céltalanság.

Egyértelmű, hogy ez az állapot nem maradhat így sokáig, mert az olyan, mint az éber kóma állapota. Cselekedni kell. Hozzuk ki magunkat ebből az apátiából.

Mi kell ehhez?

Az már egy lépés a megoldás felé, ha szembesülünk saját motiválatlanságunkkal. A legjobb módja annak, hogy ezen túllendüljünk, hogy ha valamit meg kellene tennünk, de úgy érezzük uralkodik felettünk a lustaság, a kifogásgyár, akkor ezeknek nem engedünk, hanem csak azért is megcsináljuk. A cselekvés az, ami letapossa bennünk a motiválatlanságot. Ha nincs meg bennünk a megfelelő cél és a kellő akarat, akkor a pozitív hozzáállásunkat is elveszítjük. Így azonban mi marad? Bármilyen nehéz, de át kell állítani az agyunkat a pozitív gondolatokra. Ha kell, akkor szóljunk magunkra. Sőt utasítanunk kell arra önmagunkat, hogy a rossz dolgok helyett a jóra koncentráljunk.

Nemcsak a saját mentalitásunk, de mások személyisége és viselkedése is nagy hatással van ránk. Igyekezzünk olyanokkal körbe venni magunkat, akik nem tovább tiporják lelkünket, hanem felemelnek, ötletet és inspirációt adnak, felkarolhatnak pozitív személeltükkel, szavaikkal.

Akkor is szembe találhatjuk magunkat váratlan nehézségekkel, ha épp kezdünk lendületet venni és visszatér a motivációnk. Ne hagyjuk, hogy a kudarcok visszavessenek. Értékeljük át a történteket, nézzük meg, hogy abból mit lehet tanulni.

Ha elkap a motiváltság kellemes érzése és céljaink is vannak, amelyeket szeretnénk elérni, akkor képzeljük magunk elé, hogy ez meg is történik. A gondolat teremtő erejét is bevethetjük azért, hogy túllendüljünk saját holtpontunkon.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)