Jump to content

Kötelező Valentin-nap

2021. 02. 03. 19:00

Február nemcsak az év legrövidebb hava, de a farsangolás időszakát is jelenti, valamint 14-én ünnepeljük a szerelmesek napját.

A szerelmet bármikor lehet ünnepelni, de az angolszász ünnep már egy ideje divatos hazánkban is hódít. Mivel ősi kultúránkhoz nem tartozó ünnepről van szó, így sokan nem is jegyzik ezt a napot, mások pedig egyenesen ellenzik. Ezen a napon a szerelmesek apró figyelmességgel szokták megajándékozni egymást. Ugyanakkor a szeretet nemcsak a szerelmesek között van, így bárki kaphat ajándékot.

A párkapcsolatban élő számára fontos, hogy ne feledkezzenek meg egymásról, így a Valentin nap is lehet egy ilyen jeles alkalom, de különösebb dátum sem kell ehhez. Sokan amiatt nem kedvelik ezt a napot, mert túl direktnek tartják azt, hogy egy napon kötelező kimutatni a másik iránt érzett szerelmet. Kimondva vagy kimondatlanul még akkor is jól esik a kedvesünktől kapott apróság a szerelmesek napján, ha alapjában véve nem is várunk el semmit attól a naptól. A kötelező ünnep sokunkat idegesít, mégis várjuk, hogy ne feledkezzenek meg rólunk.

A szerelemet nem lehet beskatulyázni, mert mindenki esetében más lehet. Sőt, kapcsolataink során többféle mélységét, magasságát, intenzitását megtapasztalhatjuk. Ennek ismeretében azonban a szerelem kifejezése is más lehet. Ahhoz idő és tapasztalat szükséges, hogy reálisabban lássuk saját életünket. Évekkel korábban megélt kapcsolatainkra visszatekintve döbbenhetünk rá arra, hogy az akkor nagy érzelmeket gondolva a kapcsolatban nem is igazán szerelem volt. Mégis milyen fontosnak tartottuk akkor, hogy a szerelmünktől Valentin-napon kapjunk egy apróságot, ráadásul ugyanolyan nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy mi is a legmegfelelőbb ajándékot találjuk meg.

Érett kapcsolatunkban már egészen mást tartunk fontosnak. Természetesen nagyon jól esik, ha a párunk kimutatja az érzelmeit, és az sem gond, ha ez a Valentin-napra esik. A gond akkor van, ha csak ezen a napon érzik úgy, hogy meg kell mutatniuk szerelmüket. Mit sem ér az ajándék, ha az csak arra az egy napra összpontosul?!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)