Jump to content

A másik feledet keresed vagy önmagadat?

2021. 01. 28. 19:00

A legszerencsésebbnek gondoljuk azokat, akik már fiatalon megtalálják életük párját és attól fogva együtt élik életüket. Sokaknak azonban ez az út egyáltalán nem egyenes.

Szerelemre vágyunk. Meg-megállunk valaki mellett, de ha nem őt keressük, mennünk kell tovább. Ennek köszönhetően egyik kapcsolatból vándorolhatunk a másikba. Ha nem tudunk valaki mellett lecövekelni, akkor mindig egy megálmodott, elképzelt ideális társ után vágyakozunk.

 

Bennünk van a hiba, ha nem találjuk meg azt, akit tökéletesen magunk mellé valónak érzünk? Azt jól tudjuk, hogy senki sem tökéletes. A kapcsolatainkban pedig sok esetben olyan embert keresünk, aki minket kiegészít hiányosságainkban, amelyet úgy élünk meg, hogy kerek egészként tudunk együttműködni és együtt élni. Magyarán úgy érezzük, hogy csak valaki által (természetesen nem akárkivel) vagyunk képesek a világban létezni, jól boldogulni. Ez a még nem érett hozzáállásunk egy kapcsolathoz. Mégis meg kell tapasztalnunk ahhoz, hogy erősödjünk, tapasztaljunk.

Amikor az élet már kicsit meggyötör és ehhez a szerelmi csalódások, a szakítások is hozzájárulnak, érettebben, megacélozva haladunk és már a párkapcsolatokhoz is másképp viszonyulunk. Már nem azt keressük, aki minket kiegészít, hiszen jól tudjuk, hogy mi magunk is egy teljes egész vagyunk. Nem azt várjuk a társunktól, hogy megoldja a problémáinkat, hogy helyre tegye sérült önbizalmunkat, hanem a puszta lénye vonz, együtt szeretnénk a párunkkal szárnyalni, fejlődni. Érettként már így működik a kapcsolat.

Mindenki önálló és egész egymagában, mégis nagyon sokszor használjuk a párunkra azt a kifejezést, hogy személyében megtaláltuk a másik felünket. Ezzel azt sugalljuk, hogy nem érezzük magunkat teljesnek. Pedig fel kell fognunk azt, hogy a társunk nem az a felünk, ami hiányzik belőlünk, hanem ő az, aki erőssebbé tesz. Ha megtaláljuk az igazi társunkat, akkor nem fogjuk saját lényegünket elveszíteni. Mellette ugyanúgy megmarad az a személyiségünk, ami azelőtt is volt, kihozzuk egymásból a még jobbat.

 

Egyedülállóként nehéz keresni új párt akkor, ha elveszettnek érezzük magunkat és arra vágyunk, hogy valaki kihúzzon önmagunk mélységéből. Ha elfogadjuk azt, hogy egyedül is teljes egészek vagyunk, akkor sokkal nagyobb esélyünk van arra, hogy rátaláljunk a szerelemre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)