Jump to content

Melegítsd meg magad és családodat forró italokkal

2020. 11. 11. 19:00

Ősz van. A maga ködös és hideg valóságával állít szembe nap, mint nap. Jogunkban áll szeretni vagy utálni, de ez az évszakokat és az időjárást cseppet sem érdekli.

Minket sokkal jobban érdekel az, hogy ahol élünk és dolgozunk, ott meleg legyen. A fűtött helyiségben kényelmesebb dolgozni, lenni. Eljött az az idő, amikor már vastagabb holmikra cseréltük ruhatárunkat és még ételekben is sokkal inkább a melegre vágyunk. Nem esik nehezünkre a sütés, főzés.

Nemcsak az öltözködéssel és a fűtéssel készülünk fel a tél fogadására, de az étkezésben is odafigyelhetünk arra, hogy minél több vitamint vigyünk be a szervezetünkbe. A gyümölcsök és zöldségek fogyasztása mindenkor fontos és hasznos, de emellett a forró, tápláló és akár csípős ételek is az immunrendszert támogatják. Ebben az időszakban annyira vágyunk a melegre, hogy még az italokban is ezt keressük. A tikkasztó hőségben a hideg folyadékot kerestük, de most ideje melegre váltani.

Tea

A magyar idény teafogyasztó, ami azt jelenti, hogy leginkább csak akkor szeretünk teát készíteni, ha beköszönt a hideg évszak. Ennek megfelelően ősztől kezdve egészen tavasz végéig sokkal szívesebben iszunk teát, mint tavasszal, nyáron. Egyáltalán nem teszünk rosszat, ha teát iszunk. Megtalálhatjuk ízlésünket a gyümölcstákban éppúgy, mint a fekete- vagy zöldteában, de a gyógyteák plusszal látják el szervezetünket. Fogyassz bátran kamillából, citromfűből, csipkebogyóból, mentából készült teát, mert gyulladást csökkentenek, vitaminokat tartalmaznak, felmelegítenek.

Forró csoki

Ez az ital nemcsak a testnek kedvező, de a hangulatunknak is. Csak gondolj bele abba, hogy egy kimerítő nap után hazamész a meleg otthonodba, készítesz magadnak és családodnak is egy-egy bögre forró csokit, majd leültök beszélgetni. A legjobb. Igény szerint készülhet fehér-, tej-, vagy étcsokoládéból. Kaphat a tetejére habot és akár csokireszeléket is.

Forralt bor

Az ünnepekhez közeledve egyre nagyobb késztetést érezhetünk arra, hogy érezzük a forralt bor kellemes illatát és ízét. A baráti és családi összejöveteleket ugyan most mellőznünk szükséges, de ez nem szabhat annak gátat, hogy kényeztessük magunkat meleg és finom itallal. Készülhet fehér vagy vörösborból is a forralt borunk és ízlésnek megfelelő fűszerezést kaphat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)