Jump to content

Finomhangolás az őszre

2020. 08. 27. 19:00

Tetszik vagy sem, közeleg az ősz. Mi sem mutatja azt jobban, hogy kezdődik az iskola, de ezt azok is érzékelik, akiknek nincs iskoláskorú gyermeke.

Ahogyan a tavasz is más volt, úgy a nyárra is rányomta a bélyegét a koronavírusos időszak. Leginkább belföldön töltöttük el szabadságunkat, már ami maradt belőle. Bele kell törődnünk, hogy a nyár után ősz jön, de nehéz tudomásul venni. Még jó időt mondanak, igazi nyári időt, mégis sejthető az ősz.

Már nem olyan korán kel a nap, mint nyár közepén és bizony a reggelek lehetnek kissé csípősek, párásak. Van szépsége az ősznek, de a legtöbbünkben mégiscsak az merül fel, hogy ez az évszak vezeti be a telet. Az őszi táj szépségével nem vitatkozhatunk, de számolni kell a csapadékosabb, komorabb idővel és éppen ez az, amitől nem várjuk, hogy megkezdődjön az ősz. A táj hihetetlen változáson megy keresztül ebben az időszakban. Nemcsak komorságot ad, hanem igazi szépséget is. Az ősz a változás maga. Ebbe a változásba pedig nemcsak a táj átalakulása tartozhat bele, hanem önmagunké is.

Őszre hangoló lélekben

Már most érdemes elgondolkodni azon, hogy ha beköszönt a rosszabb idő, akkor az otthonunkba mivel szeretnénk foglalatoskodni. Belekezdhetünk új hobbiba, tanulásba, tanfolyamba. Bármi jó, ami fejlődést ad, képes a gondolatainkat elterelni és jó érzéssel tölt el.

Már most bele lehet kezdeni a szekrény átrendezésébe. Igaz, hogy még érdemes néhány nyári darabot elérhető közelségben hagyni, de egy alapos leltározás során kiválogathatjuk a használatos és a megunt darabokat. Akár el is ajándékozhatjuk arra rászorulóknak, a megürült helyet pedig új darabokkal tölthetjük fel. Jön az az időszak, hogy a jeges, hideg italok helyett a melegebbre vágyunk, jöhet a teaszezon. A gyertyafény, a hangulatfény lélekben is segít leküzdeni a sötétséget.

Őszre hangoló testben

A reggel tett őszi séta feltölti a lelket, nem utolsósorban kiváló módja a hulló, színes levelek gyűjtésére, hogy majd otthon dekorációt készíthessünk belőle. Máshogy kell öltözködni, de ősszel már a nagy meleg nem terheli meg a szervezetet sportolás közben. Kényelmesebbé válhat a mozgás is. A réteges öltözködéssel megoldható minden.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)