Jump to content

Régen hogy volt és mi van most?

2020. 08. 19. 19:00

Elfogadni a testünket nemcsak fizikai jellemzőink alakításán múlik. Az sokkal inkább egy belső út. Ha önmagunkat szeretjük, mást is engedünk, hogy szeressen minket.

A külcsín csak a látszat. Jó érzés, ha szép ruhába bújtatjuk testünket, és még jobb és hitelesebb látványt nyújtunk akkor, ha a külső állapotunkat belsőleg is hasonlóan élünk meg. Lehetünk divatosan, elegánsan felöltözve, ha a tudatunkat mardossa az önszeretet hiánya. Bizonyára mindenki érezhette már magán azt, hogy míg mások csinosnak, szépnek ítélték meg, addig önmaga éppen abban a fázisban volt, hogy elégedetlen volt külsejével.

Ez is azt mutatja, hogy bizony nem mindig azt láttatjuk és azt látják a minket látók, mint amit mi látunk a tükörben. Van, hogy annyira eltér a minket körülvevő emberek és a saját véleményünk, hogy elgondolkodunk azon, vajon ki látja reálisan?

Ha utálod magad, nem az igazat látod

Születünk adottságokkal és életmódunkkal is nagyban befolyásolhatjuk azt, hogy milyen fizikummal rendelkezünk. Van, amin tudunk javítani, módosítani és akár szépségipari termékekre vagy plasztikai sebészre is bízhatjuk magunkat annak érdekében, hogy pozitív irányban változzunk. Ebben könnyen benne lehet annak esélye is, hogy nem a jó irányba alakulunk, alakítjuk, alakíttatjuk magunkat. Ha azonban soha nem vagy magaddal elégedett, akkor nem is fogod a benned rejlő szépséget sem megtalálni. Akkor sem, ha a saját magad is láthatnád. Ebben az esetben viszont felvetődik a kérdés. Ha te magadat sem látod szépnek, akkor legalább másnak elhiszed? Nem hiszed el, hogy van, aki látja benned a szépet?

Máskor máshogy látjuk

Vegyél elő akár csak 5 évvel ezelőtti fotóidat vagy akár 10-20 évvel korábban készült fotókat is nézegethetsz.  Mit veszel észre? Megmosolyoghatjuk az akkori divatot, frizurát, de még így is lehet, hogy pozitív véleménnyel leszünk magunkról. Felismerhetjük, hogy mennyit változtunk azóta külsőségekben. Lehet az a véleményünk, hogy a múltban sokkal jobban néztünk ki, de nem ritka ennek fordítottja sem. A korral ugyanis érünk. Nemcsak pszichésen, de fizikailag is. A „rút kiskacsa” mivoltból kilépve igazán szép nővé, helyes férfivá válhatunk.

Önértékelés

Annak ellenére is láthatnak szépnek, ha mi nem vagyunk kibékülve magunkkal. Azonban érdemes rendbe hozni önértékelésünket, tenni annak érdekében, hogy komfortosan érezzük magunkat a saját bőrünkben. Ezt a testet és szellemet kaptunk, erre kell vigyáznunk és a legjobbat kihoznunk belőle.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)