Jump to content

Jobb, ha megbarátkozol magaddal

2020. 06. 25. 19:00

Egy meghatározott külsővel születünk, amelyet némileg alakíthatunk, saját tetszésünkre formálhatunk, de mindegy milyen a külső, az a miénk, szeretni kell.

Senki sem kérdezi meg tőlünk fogantatásunkkor, de még születésünkkor sem, hogy milyen külsővel szeretnénk létezni ebben a világban. Az ezotériában jártasok vallják, hogy minden okkal történik, és vállalt sorsunkat teljesítjük be azzal, hogy e világra születünk. Beleszületünk egy testbe, rendelkezünk sokféle adottsággal, amelyekkel érdemes megbarátkozni, mert van, amin nem tudunk módosítani.

Mi történik akkor, ha átműttetjük az orrunkat, ha észveszejtő fogyókúrába kezdünk? Talán szebb képet ad vissza a tükör, és ha ettől lelkünk lenyugszik, akkor megérte. Ám, ha csak a külvilágnak szeretnénk ezáltal tetszelegni, azzal magunkat gyalázzuk meg.

Nagyon sokan vannak – többen, mint azt gondolnád -, akik nincsenek megelégedve magukkal. Hajkurásznak egy olyan eszményképet, amelyet megcéloztak megvalósítani, de senki sem szól rájuk, hogy ha egy életet rászánnak, akkor sem válhatnak olyanná. És ez nem baj. Az sem gond, ha a túlsúlytól szeretnénk megszabadulni, mert az betegségekre hajlamosíthat, és a lelkünket is sértheti, de ne azért akarjunk fogyni, hogy más tetszését elnyerjük.

Emberek vagyunk, egytől egyig gyarlók és tökéletlenek. Mert még a legtökéletesebben ítélt külső is egy hibákkal teli embert rejthet. Hiba nélküli ember ugyanis nem létezik.

Saját magunk szeretete elhanyagolhatatlan. Egyáltalán lehet úgy élni, hogy nem szeretjük magunkat? Azaz bizonyára tudjuk a választ, hogy igenis lehet úgy élni, azonban annak az életnek a minősége igencsak megkérdőjelezhető.

Nézzünk csak a tükörbe, és vegyük szemügyre magunkat. Nem tetszik a kezünk, a lábunk? De vannak, mások betegség, baleset következtében elveszítették végtagjaikat, vagy mozdítani sem tudják. Örülnünk kell magunknak, mert nem tudjuk, hogy meddig tehetjük mindezt. Senki sem tudja, hogy az életből mennyi van ránk kimérve. Dönthetünk úgy, azzal töltjük az időnket, hogy magunkat nem szeretjük, és úgy is, hogy elfogadjuk azt, „amit a gép dobott”, és igyekszünk abból a legjobbat kihozni. Nemcsak a külsőnkből, hanem a személyiségünkből is.

Ha elkezdjük magunkat értékelni és szeretni, csak akkor várhatjuk el, hogy mások is megszeressenek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)