Jump to content

Kifogást keresel vagy alkalmat?

2020. 02. 12. 19:00

Nem kifogásokat kell keresni, hanem megoldást. Ezt mindenre érvényesíteni lehet, azonban van, hogy az elhatározás és a kezdeti lelkesedés alábbhagy és marad a csúsztatás, az elodázás, az elhagyás.

Irigykedve nézed azokat a futókat, akik reggelente vagy délutánonként elhaladnak melletted? Ne irigykedj, fuss te is. Az ingyenes mozgásforma neked is jár, csak élni kell a lehetőséggel. Mindenképp némi szervezést, logisztikát igényel az első időkben, hogy mikor tudnád kivitelezni a futást, de azt javasoljuk, vágj bele.

Akinek a munkarendje megengedi az akár reggelre is beiktathatja a futást. Másoknak a reggeli kocogás egyet jelent a hajnali keléssel. A mozgás azonban annyira felfrissíti az embert, még ha el is fárad a futástól, hogy egy zuhannyal, könnyű reggelivel már jól indul a nap. Ezt nem mindenki tudja megtenni, és ennek legfőbb oka az időhiány. Fél óra edzés, vagy futás talán még így is belefér a napindításba. Valószínűleg ez ennyivel korábbi ébredést igényel reggel, de az egészségünkért, fittségünkért megéri a vállalás. A reggeli kocogás, mozgás azoknak való, akik könnyebben ébrednek, és nem érzik kínnak. Megvan a maga csodája a reggeli mozgásnak. Télen talán kényelmetlenebb a hideggel való megbirkózás, de ha a tél nagyján már túl vagyunk, akkor bizonyára örömet okozhat, hogy enyhül az idő, korábban kel a nap, kellemesebb az idő is. A reggelnek pedig megvan az a bája, hogy kocogás közben lehetsz tanúja a napfelkeltének, amely varázslatos látvány. Nemcsak a testnek, de a léleknek is kedvezel. A reggeli futás felér egy jó erős feketével. A hajnali ébredés utáni öltözködés, készülődés teljesen észhez térít, a bemelegítéssel, nyújtással pedig megteremted a kedvet és a feltételt is a futáshoz.

Van, hogy minden igyekezet ellenére sem beiktatható a reggeli edzés, de ez nem lehet kifogás arra nézve, hogy ne mozogj. Legfeljebb más időpontot kell arra szakítani. Sokak ezért választják inkább a délutáni, munka utáni edzést. Ha el is fárad az ember egész nap, az edzés akkor is motiválhat. Sőt kikapcsolhat, elvonhatja a figyelmet gondjainkról. Még egy strapás nap után is érdemes futásnak eredni, mert bármilyen hihetetlennek hangzik, újabb energiakészlettel töltődsz fel. Hasznosnak érezheted magad, mert a fáradtság ellenére is mozogsz és foglalkozol egészségeddel. Főleg akkor nagyon fontos ez, ha ülő munkát végzel, és napközben alig van módod megmozgatni végtagjainkat.

Mindegy, hogy a reggelt vagy a délutánt találod sportolásra alkalmasnak, csak mozogj. Ahogy a lehetőség is benned rejlik, úgy a kifogások is. Rajtad áll, hogy melyik felé billensz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)