Jump to content

Ha még sírsz az ex miatt…

2020. 02. 05. 19:00

Egy szakítás akkor is rosszul érinthet, ha azt mi magunk kezdeményezzük, a végére pontot szeretnénk tenni egy nem jól működő kapcsolatnak.

Ha el is döntjük, hogy vége, attól még több félsz lehet bennünk a szakítást illetően. A tiszteletünk ugyanis lehet akkor a másik iránt, hogy nem szeretnénk megbántani. Esetleg félünk a haragtól, a reakciótól, az egyedülléttől. Ennek ellenére mégis van az a pont, amelyet elérve már jobb külön, mint együtt folytatni.

Nem mindegy persze, hogy egy szakítás hogyan zajlik le. Ki szakít, és kivel szakítanak? Egy fájdalmas szakításból pedig nehezebb visszajönni a valóságba, és még nehezebb az ismerkedés világába belecsöppenni. Pláne, ha már ki tudja hanyadjára következik be.

Nagyon sokan félnek a magánytól, az egyedülléttől. Egy szakítás után pedig azonnal belevetik magukat a párkeresésébe, hogy a lehető legrövidebb idő legyen az, amíg pár nélkül vannak. Mások nemcsak tudják, de úgy is érzik, hogy a szakítást ki kell pihenni. Az is egyfajta gyászfolyamat, hiszen a múltat kell elengedni. A sok közös élmény, az együtt töltött hónapok vagy évek nem illannak csak úgy el. Ha pedig csúnya szétválással engedik el egymást a párok, akkor azt ki is kell heverni. Időt kell adni a testnek és főleg a léleknek, hogy az ember visszataláljon önmagához, önbizalmát újra visszahozza kellő szintre, és egyáltalán igényét érezze arra, hogy meg újra meg szeretné osztani valakivel az életét.

Korai a szakítás utáni ismerkedés akkor, ha olyan sérelmekkel vagy még tele, amelyek napi szinten foglalkoztatnak. Árulkodó jele ennek az, ha barátaidat, családtagjaidat, de talán még a munkatársaidat is a szakítás miatti lelki gondjaiddal traktálod. Ha szerencséd van, mert olyan emberekkel vagy körülvéve, akik őszinték és nyíltak, finoman felhívhatják a figyelmedet arra, hogy másról sem tudsz beszélni, mint az exedről, mint a szakításról. Ezzel azt érzékelteted, hogy vagy még mindig szereted egykori szerelmedet, vagy a szakítást nem dolgoztad még fel.

Hidd el, ez a jobbik eset. A család az a közvetlen közeg, aki jól ismer téged, és nem árt, ha néha felhúznak, vagy épp visszarángatnak a valóságba. És nagy kincs az olyan barátok jelenléte is, akik nemcsak szépet és jót mondanak neked, hanem ha kell, a nyers valóságot. Talán fájdalmas lehet megélni a kemény szavakat, de ezek pofozhatnak a helyedre.

Még mindig jobb, mintha a szakítás után azonnal beleveted magad a randizgatásokba, és az ismerkedéseid során az exedről fecsegsz folyamatosan. Fordított esetben neked sem tetszene, ha a randizás nem állna másból, mint hogy a partnered összehasonlít téged egykori kedvesével, vagy ha a témát mindig az előző kapcsolatára, kapcsolataira irányítja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)