Jump to content

Nő a nőnek miért ellensége?

2020. 01. 14. 19:00

Férfiak és nők között a különbség nemcsak szemmel látható, de a viselkedésben is tapasztalható. Talán éppen ezek a különbségek is jelentik a vonzerőt a két nem között. Mindegyik kíváncsi a másikra.

 

Ám ez a különbség lehet feszültség forrása is. Ha több férfi kerül egy társaságba, általában sokkal nagyobb az egyetértés. Azaz ez így nem helyes kifejezés. A férfiak közötti látásmódbeli különbségek és még a pletykálkodás is felszínre kerülhet, azonban a köztük lévő konfliktusokat szóban (akár hangosan) és tettlegesség formájában is „orvosolhatják”. Több nő együtt azonban máshogy reagál. A férfiak a már fent említett módon rangsorolhatják magukat, de a nők egymást mindig ellenfelekként kezelik. Kivételt jelentenek az igazán jó, szívbáli barátnők, mert ők azok, akikkel mi nők nem akarunk versenyezni. Ha mégis, akkor nem igazi a barátság.

De kanyarodjunk vissza oda, hogy ha több nő kerül egy társaságba, akkor valószínűleg feltűnik a versengés, az összehasonlítgatás. Sőt, valószínűleg a pletykálkodás, a rosszindulatú megjegyzések is repkedni fognak.

Hallhattunk már olyan történeteket, amelyek arról szóltak, hogy a nők hogyan tudnak reagálni egy másik, hasonló nemű társára. A pletykálás, a rágalmak fröcsögtetése, a kiközösítés és akár az agresszió is szerepelhet a repertoárban úgy, hogy egy törékeny, gyengébbik nemet képviselőjéhez egyáltalán nem illő viselkedés ez. Márpedig a nő a nőnek versenytársa lehet, vagy pedig farkasa.

Meg sem kell ahhoz szólalni, hogy egy másik nőből mérhetetlen dühöt, ellenszenvet, rosszindulatot tudjon kiváltani egy másik nő. Elég ahhoz a külső megjelenés. Egy előnytelennek ítélt ruhadarab, egy frizura, kihívóbb smink, vélt vagy valós viselkedés elég lehet ahhoz, hogy feltörjön egy másik nőben a düh.

Abból fakad mindez, hogy nőnek lenne nem olyan egyszerű. Meg kell felelni nőkhöz fűződő elvárásoknak, szeretnénk szuper kapcsolatban lenni, amely ha sikerül, dolgozni kell azon, mind belsőleg, mind külsőleg.

Versenyzünk. Nemcsak másokkal, hanem főleg önmagunkkal. Versengünk a korral, ezért megteszünk mindent annak érdekében, hogy minél tetszetősebbek maradjunk minél tovább. Versengünk más nőkkel, hogy párunk mindvégig mellettünk maradjon, szingliként pedig más nőkkel versenyzünk egy férfi meghódításáért. Versenyszellem lehet érvényben a munkahelyünkön.

A motiváció szükséges, és ha olyat tapasztalunk, ami minket inspirál, az csak jó, de nem mások földbe tiprásával kell ezt elérni. Jobb hely lenne a világ, ha nem lenne benne annyi intrika, féltékenység, pletyka, mint amit az ember gyárt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)