Jump to content

Kezeld az életed!

2019. 12. 19. 19:00

Testi adottságaink nagy részét örököljük felmenőinktől, és életmódunkkal, szokásainkkal arra van ráhatásunk, hogy azokon finomítsunk, változtassunk némileg.

Mindenkinek vannak olyan ismerősei, akik a korukat meghazudtolják. Lehet úgy, hogy sokkal idősebbnek tűnnek, mint valójában, és éppenséggel fordítva is megtörténhet. Fiatalabbnak néznek ki, mint amennyik.

Még a népek között is különbségek lehetnek. Egyes területeken ugyanis tovább élhetnek az emberek, ami azt is feltételezi, hogy talán egészségesebb életmódot követnek. A világban vannak olyan területek, ahol az átlag életkor magasabb, ezt nevezik kék zónának. Japánban, Amerikában és Görögországban vannak ezek a zónák.

Keresték, hogy mi a közös az ebben a régióban élők életmódjában. Azt találták, hogy a kék zónában élő étrendje leginkább növényi alapú. Nem azt jelenti, hogy húst nem fogyasztanak, de azt jóval ritkábban, és a fő táplálékot a zöldségek, gyümölcsök adják. Ezzel minden bizonnyal megalapozzák testük egészségét, de ezenkívül a mozgás is szerves része az életüknek. Nem feltétlenül azt jelenti, hogy mindenki sportol, de a kertet saját maguk karbantartók mindenképp hozzájárulnak testük edzéséhez. Sétálnak, sokat lépcsőznek, a házi munkákat is maguk végzik, amelyek mind a súly és a test karbantartásához járul hozzá. Ha nincs egészség, a boldogságot is nehéz elérni. Ám ha egészség is van, de az életünk céltalan, akkor sem találjuk önmagunkat. A boldog és hosszú életű emberek mindig keresnek maguknak megvalósítandó és elérhető álmokat.

A boldog élethez hozzásegíthet a szerető család és a barátok megléte. Mindenki számára szükség van olyan segítő emberekre, akik támogatják őt bajban, és természetesen fordítva is így kell ennek lennie. Segítő lehet akár egy háziállat is, amelyik őszintén, elfogulatlanul képes az embert szeretni, és viszont.

Szükséges az ember számára egy olyan hely, ahová nyugodtak elhúzódhat. Ez persze akkor a legjobb, ha a saját otthona, ahol igazán jól érezheti magát és ki tud kapcsolni, el tudja felejteni a gondjait.

Az egészséges és boldog élet nemcsak genetikailag lehet adott, hanem választás kérdése is. Arról ugyanis mi döntünk, hogy mit fogyasztunk el, mozgunk-e, keresünk-e magunknak célokat, és szánunk-e időt családunkra, barátainkra.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)