Jump to content

Bentre, őszre, rossz hangulat ellen

2019. 11. 07. 19:00

Beköszöntött az igazi ősz, annak minden szépségével és csúfságával együtt. Az egyre szűkülő napos időszakok és az esős, hűvösebb időjárás béklyóként nehezedhet hangulatunkra, de mégsem hagyhatjuk magunkat.

A magyarról így is az a fáma, hogy búslakodó nemzet, de nem kell nekünk a magyarság ezen vonulatát képviselni. Muszáj találni valami szépséget a mindennapokban, és ez az őszi-téli mindennapokra is igazak.

Tekintsünk eleve úgy az őszre, a kevesebb napfénnyel, napfényes órát adó napokra, hogy többet lehetünk bent, és többet foglalkozhatunk szeretteinkkel, valamint a hobbijainkra is több idő juthat.

Az eső, a hideg és a sötétség sem gátolhatja meg azt, hogy a természet közelségét élvezzük. A kinti lehetőségek azonban egyre inkább beszűkülnek, így kénytelenek vagyunk benti elfoglaltságokat találni.

Tegyük alkalmassá tehát az őszt és a telet is arra, hogy olyan dolgokat próbálunk ki, amelyet eddig csak szerettünk volna, de mégsem vágtunk bele. Kereshetsz tanfolyamokat, akár online formában is. Ráállhatsz az idegen nyelvek tanulására, a szókincsfejlesztésre, a tudás felelevenítésére. Kereshetsz számodra érdekes kreatív tanfolyamokat, de olyat is, amely akár új szakmát adhat a kezedbe.

A legtöbben azért mégiscsak olyan hobbit, elfoglaltságot keresnek maguknak, amely a lehető legkevesebb kiadással jár. Ebben nagy segítséget nyújthatnak az interneten megtalálható videók, amelyek nemcsak ötletet adnak, hogy mihez kezdjünk szabad időnkben, hanem hogy a kreatív elfoglaltsághoz milyen alapanyagok, eszközök szükségesek.

Alkothatsz gyöngyökből, bármilyen más anyagból, de ha ennél egyszerűbb alkotásra vágysz, akkor vegyél felnőtt színezőt, vagy olyan festményt, amely számokkal van ellátva, és a minden számhoz más színt tartalmazó edénykéből kell összeállítanod egy remekművet. Így lényegében egy teljes festmény lesz a végeredmény, amelyet te magad készítesz el.

Próbálkozhatsz otthon készített szépészeti termékek készítésével. A gyógynövényes, gyümölcsös haj- és arcpakolások mellett készíthetsz bőrradírt, szappant, fürdősót.

A konyhában is próbálkozhatsz a különböző összeállítású olajok készítésével, amelyeket majd későbbi sütéshez, főzéshez felhasználhatsz. Az ősz nem ad ugyan több szabadidőt, azonban mégiscsak beszorít az otthonunkba. Enni muszáj, ezért talán a konyha művészetébe is sokkal inkább belevetheted magad. Próbálj ki új recepteket. Régen nem sütöttél süteményeket, vagy netalán még egyszer sem? Itt a remek alkalom, hogy megteljen a ház édes, finom illatokkal és a pocak is saját készítésű süteményekkel.

Ha szereted a szobanövényeket, akkor ebben az időszakban extra figyelmet fordíthatsz rájuk. Nemcsak a virágok fogják élvezni és érezni a törődést, de neked is jót tesz a növényekkel való bíbelődés.

Legyél kreatív, de keresgélhetsz magadnak jó őszi elfoglaltságot az internet segítségével. Találj olyat, ami örömet okoz és szebbé teszik még az akár csúnya napokat is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)