Jump to content

Ajándékozd meg magad, ha megérdemled

2019. 10. 15. 19:00

Mindenkinek van túlélési taktikája egy-egy rosszabb napot a háta mögött tudva. Van, aki alszik egyet és igyekszik kipihenni. Más eszik, megint mások pedig vásárolnak. Te mit csinálsz?

A nők imádnak vásárolni, legyen szó ruháról, cipőről, kiegészítőkről. Ez nemcsak arról szól, hogy a gardrób hiányzó darabjait beszerezzük, hanem a lelki egyensúly megteremtéséért is tehetjük. Örömünkben azért engedünk meg magunknak egy új darabot, vagy azt, amelyet már rég szerettünk volna magunknak, mert úgy érezzük, hogy megérdemeljük. Valamit letettünk az asztalra és az adott cipő, ruha, kozmetikum a jutalom.

Ellenkező esetben, vagyis amikor valami bánat ér, nem úgy alakul valami, mint ahogy elterveztük, a vásárlás ugyancsak gyógyír lehet a sérült lelkünknek.

A pénzért dolgozunk, de azt is be kell látnunk, hogy a pénz nem irányíthatja az életünket. Mérlegelni szükséges, hogy ha megvásárolnánk egy terméket, akkor azzal boldogok lennénk? Ha igen a válasz, akkor azt is meg kell kérdeznünk magunktól, hogy belefér-e az anyagi keretünkbe. Belefér? Vedd meg!

Természetesen csak akkor, ha az adott ruhadarab, kiegészítő, cipő nemcsak örömet okozna, de még szükséges is a ruhatáradba, valamint meríted ki teljesen a pénztárcádat. Ésszel kell örülni is. Olykor azonban elég egy kis apróság ahhoz, hogy úgy érezzük milyen jól vásároltunk, és a lelkünk is így rendeződhet. Félreértés ne essék. Senkit sem arra biztatunk, hogy azért, mert időben beért a munkahelyére, akkor délután jöhet a megérdemelt örömvásárlás. Azonban nagyobb lélegzetvételű projekt után, egy keményebb időszak lezárásaként akár az is beleférhet, hogy megajándékozzuk magunkat. Nemcsak ruhába, cipőben, táskában lehet gondolkodni. Akár a barátokkal rögtönzött találkozás, beszélgetés, kávézás, sütizés is lehet az örömforrás.

Megnézted közelebbről az a ruhát, amelyet már kiszúrtál magadnak, és jelzésértékűen demonstrál a kirakatban, mintha csak téged várna? Te pedig már jó ideje kinézted, meg is vásárolhatnád, mégsem teszed? Igenis tudni kell magunkat megajándékozni. Ne hanyagold el magad, mert bár életed teljében érzed magad, sosem lehet tudni, hogy mire és mennyi időnk jut. Menj be abba az üzletbe, próbáld fel.

Könnyen elképzelhető, hogy az a darab, amely úgy megörvendeztetné a szíved, a felpróbálása után teljesen elveszi a kedved. Nem úgy áll, nem is ilyen anyagból képzelted el. Azt hitted egészen más az anyag esése, de így felvéve egyáltalán nem mutat rajtad. Próbálj hozzá megfelelő cipőt, igazíts egy kicsit rajta, kérd az eladó segítségét. Lehet, hogy csak egy kis igazítás, és magadra véve is ugyanazt a jó darabot látod, mint ami a kirakatban volt. Ebben az esetben meg kell vásárolni. Az is jel, ha az igazítás ellenére egyre idegenebbnek érzed azt a viseletet. Csak azért nem szabad megvásárolni, hogy egy darabbal több legyen otthon. Így még a lelki egyensúlyunkat sem kapjuk vissza.

Ha már meg szeretnéd magad ajándékozni, akkor keress mással is jól kombinálható darabokat. Ezek nem okoznak csalódást és évek múlva is felhasználhatók.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)