Jump to content

A büszke, a szerető magyar

2019. 09. 30. 19:00

Sokan élnek mélyszegénységben, és gyerekek fekszenek úgy le éjszaka aludni, hogy nem vacsoráztak semmit. Karácsony közeledtével az adakozási kedv megnövekszik, de máskor is rá lehet bírni az embereket a segítésre.

A jó érzésű emberek nem tudnak elmenni egy éhező gyermek, kutya, macska mellett. Ha mást nem tudnak tenni, de néhány falatot biztosítanak számára és megpróbálnak intézkedni az ügy érdekében. Ahhoz, hogy igazán jó irányt vegyen egy gyermek, egy állat élete, többek összefogására van szükség.

Ez így történt a ki Zente ügyében is. Ő az a kisfiú, akinek története felkeltette egységében az egész ország érdeklődését. Azon túl, hogy felfigyeltünk a kisfiú betegségére és arra, hogy mi várna rá, ha nem kapná meg a világ legdrágább gyógyszerét, olyanokat is segítésre motivált, akik amúgy nehezen élnek.

Összefogás keretén belül arra buzdították az ország lakosságát, hogy minimális, hétszáz forintnyi összeget utaljanak át a Zentét támogató alapítvány számára. Ha ezt a hétszáz forintot egy millióan átutalják, a hatalmas összeg össze is gyűlt.

Hétszáz forint nem sok. Azok számára még ez az apró összeg is jelentős, akiknek ki van számolva minden fillér, és éhes szájakat kell etetni. Hétszáz forint ma már szinte alig elég valamire, valakinek mégis egy nagyobb családra ennyit tud megengedni. Ezt a kisebb összeggel mégis olyan személyek is hozzájárultak a kicsi Zente gyógyulásához, aki amúgy semmilyen plusz költekezést nem engedhet meg magának.

A segítő szándék valóban összefogta az országot, és a soknál is több utalás történt. Ez az indíttatás sokakat magával ragadt.

Zente olyan veleszületett gerincvelői izomsorvadásban szenved. A spinális izomatrófia, vagyis SMA nagyon ritka betegség, de a gyógykezelése lehetséges. A gond csak az, hogy a kezelésre használható gyógyszer a világ legdrágábbja. A kimondottan erre a betegségre kifejlesztett gyógyszert a beteg szervezetébe infúzión keresztül juttatják. Az így a szervezetbe juttatott vírus az idegsejtek génállományára hat. Zente még olyan fiatal gyermek, hogy ha az elsorvadt izomzatát ugyan nem képes a kezelés sem újraépíteni, de a kezeléssel jelentős javulás várható a kisfiú állapotában.

Napokon át drukkolt az egész ország, hogy a hihetetlenül nagy összeget elérjék az utalások. Az átlagos család számára elérhetetlen értéket hamar sikerült elérni. Igaz, hogy az utolsó százmilliót egy összegben érkezett valakitől, de a többi hatszáz milliót sok kis pénzből élő család adta össze. A büszke magyar ilyenkor még büszkébb lehet. Esélyt adtunk arra, hogy egy beteg gyermek meggyógyuljon, teljes értékű életet élhessen a későbbiekben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)