Jump to content

Pozitív előjelek, hogy érdekled

2019. 07. 18. 19:00

Az ismerkedés az online világgal megváltozott. Már nem csak a személyes találkozásokban bízhatunk, hanem az internet adta lehetőségek is hozzásegíthetnek a szerelemhez, a kapcsolatok kialakításához.

Az internetes tárkeresésben ma már semmi meglepő és elítélendő nincs. Nagyon sokan így is megpróbálják megtalálni a párjukat. A személyes találkozás mindennek az alapja, de a randioldalak abban segíthetnek, hogy célzottan kereshessenek a különböző szempontok megadásával olyan személyeket, akik megfelelőnek bizonyulhatnak.

Az online ismerkedés csak a kezdeti stádiuma lehet bárminek, hiszen látatlanban kell lebonyolítani azt, amit ideális esetben szemtől szemben, egymás közelében tennénk meg. Van, aki az online megoldást minél hamarabb a személyes interakciókra szeretné váltani, hogy a valóságban is kiderüljön van-e valami vonzalom, míg mások óvatosabbak, és már a leírt szavakban is várják az átütő sikert. Csak ezután hajlandóak személyes találkozóra. Addig azonban csak a leírt szavakra, az üzenetek minőségére támaszkodhat.

Teljesen normális a párkapcsolatok alakításának ez a módja. Az online társkereső oldalak arra hivatottak, hogy magányos embereket sodorjanak egymás felé annak reményében, hogy valóban kialakulhat köztük szerelem. Erre egyre több példát lehet felsorolni, így egyáltalán nem meglepő, ha többen így próbálkoznak megtalálni a párjukat.

Az internet világa mégsem a teljes valóság. Amíg írogatnak egymásnak a felek, addig nem látni egymás arcát, a tekintetet, a gesztusokat, amelyek egy személyes találkozó során árulkodóak, döntőek lehetnek. Mégis, abból is sokat le lehet szűrni, hogy a másik fél mit és hogyan ír.

Egyáltalán, hogy ír-e? Sokan tapasztalhatták, hogy egy-egy beszélgetés annyira gördülékenyen ment, kellemesen elcsevegtek egymással, mégsem tartott sehová az ismerkedés, mert ez a kezdeti lendület meg is szakadt. Ha azonban a másik figyelmét felkeltettük annyira, hogy nemcsak egy egyszeri kommunikációt váltott ki, hanem folyamatosan csevegésben maradunk, az jó jel. Ha nem csak az első napokban, hanem később is reagál minden üzenetre és nem csak tőmondatokban reagál, akkor minden bizonnyal tényleg érdekeljük.

Egy másik pozitív előjel, hogy az írásodra való reakciói nem egy-egy mondatosak, hanem képes magáról, érzéseiről, tapasztalásairól is megosztani velünk a gondolatait.

Az teljesen természetes, hogy két idegen nem oszt meg egymással személyes gondolatokat az ismerkedés legelején. Ám, ha már egy ideje levelet váltogattok egymással, és nem fogy az ismerkedési kedv, hanem egyre nő az egymás iránti kíváncsiság és érdeklődés, akkor minden bizonnyal egyre személyesebb gondolatokkal is megillet. És ha ez így van, akkor elég jól áll az ismerkedés. Már a levelezés során az az érzés keríthet hatalmába, hogy megismertük kicsit a levelezőpartnert. Még jobban vonzóvá tehető az ismerkedés, ha nemcsak önmagáról ír a leveleiben a beszélgetőpartner, hanem érdeklődik a másik félről is.

A levélváltások, a chatelések oda sodorhatják az ismerkedőket, hogy személyesen is találkozzanak. Nincs általános szabályzat arra, hogy erre mikor kell kötelezően sort keríteni. Van, aki a személyes találkozást sürgeti minél hamarabb, mások óvatosabbak. Ha a fenti jeleket tapasztaljuk, az jó jel lehet, és legrosszabb esetben is egy új ismerőssel leszünk gazdagabbak. Szerencsés esetben pedig esélyt adunk a szerelemre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)