Jump to content

Ciki vagy nem, attól még megtörténhet

2019. 07. 08. 19:00

Az életünk olyan kiszámíthatatlan. Ehhez hozzátartozik az is, hogy olykor mi magunk sem vagyunk a helyzet magaslatán, de külső tényezők is befolyásolhatják cselekedeteinket.

A napjaink minősége sem egyforma. Jobb napokon szárnyalunk, tele vagyunk energiával és úgy érezzük, hogy minden más is támogat, megerősít ebben az érzésünkben. Máskor, rosszabb napokon az sem sikerül, ami a napi rutinjainkhoz hozzátartozik. Még rosszabb, ha ezzel már reggel találkozunk, mert azt az érzést kelti bennünk, hogy nem is volt érdemes felébrednünk.

Mindenre nem tudunk felkészülni, és nem is lehet, azonban reagálunk kialakult helyzetekre, csak épp nem mindig a legjobban. Ezekből kínos, vicces történetek is kisülhetnek. Ha nem is naponta, de hetente szinte biztosan fel tudunk mutatni egy-egy érdekesebb történetet a saját életünkből. Bárkivel előfordulhat, hogy egy ráköszönés alapján nem tudjuk beazonosítani az illetőt. Olyan érzésünk lehet, mintha idegen köszönt volna ránk. Lehet, hogy csak összekevertek valakivel, de az is lehet, hogy nem ismerünk fel valakit, mert legutolsó találkozásunk óta megváltozott. Még gyakoribb jelenség lehet az, hogy ha ránk köszönnek, hirtelen reagálunk, visszaköszönünk, ám nem a megfelelő köszönési módot használjuk. A tegező és magázó viszony felcserélése is okozhat kellemetlenségeket, de általában ezen hamar úrrá leszünk.  Ha a magázódás esetén véletlenül a tegező formát használtuk, arra is van esély, hogy felajánlják számunkra a tegezést.

Az előző sorokban írtunk arról, hogy összekeverhetünk személyeket, így talán már mindenki köszönt úgy rá egy vadidegenre, hogy ismerős személyt vélt benne felfedezni. A köszönésre való reakciókor fedeztük fel, hogy valójában vadidegennek köszöntünk. Kínos, de emberi és mindennapos történés lehet.

Ugyanez lehetséges, ha autóval közlekedünk és rádudálunk valakire, integetünk valakinek. Az autóból egészen máshogy lehet kilátni, mint a szélvédőre rávetülő fény miatt kintről belülre. Nem biztos, hogy felismernek, sőt, egyáltalán nem biztos, hogy tudják a járókelők, hogy a dudálás kinek szól.

Bárkivel, bármikor és bármilyen körülmények között megtörténhet, hogy elcsúszik. A legrosszabb ebben, hogy népes nézőközönség is a tanúja lehet egy kínos esésnek, elcsúszásnak. Még rosszabb, ha ez sérüléssel is jár. Erre nem lehet és nem is tudunk felkészülni.

Mindenki tapasztalhatott már a fentiekhez hasonló szituációt, amelyek okozhatnak kellemetlenséget, és akár vicces, kedves történetté is szelídülhet, amelyre mindig emlékezni fogunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)