Jump to content

Nőnek lenni...

2019. 04. 17. 19:00

Nőnek lenni nem kérés, nem teljesített vágy. A genetikai adottságok mellett azonban ezzel együtt is kell élnünk. Sőt mi több, úgy lenne a jó, ha elfogadnánk önmagunkat. Közülünk sokan szenvednek attól, hogy nem felelnek meg saját maguknak.

Egy életünk van, és azt nem szabadna arra pazarolni, hogy másoknak igyekszünk tetszelegni, miközben odabent feszengünk. Ha tükörbe nézünk, nem tetszik a látvány. Túl ilyen, túl olyan. Azt az időt, amit a bőrödben kell töltened, csak magadnak kell megfelelned, nem másnak.

Másoknak megfelelni? Ha így teszel, akkor nem önmagadat keresed a világban. A földi életre úgy érdemes tekinteni, mint egy küldetés. Ne aggódj! Sokan nem tudják, hogy mi a feladatunk, de éppen ez a lényeg: meg kell találnunk. Meg kell találnunk azt a tevékenységet, amelyet végezve úgy érezzük, hogy sorsszerű, erre vagyunk hivatottak. Ahogy meg kell találnunk önmagunkat is. Ez nem egyszerű sokunknak, és az élet tele van akadályokkal, amiket elénk gördít. Hol személyek, hol történések formájában tűnnek fel. Akadálypálya van elénk kihelyezve. Mindenkié más, más nehézségű és különböző feladatokkal. Sose máséval kell foglalkoznunk, mert energiát és időt veszítünk, amely a saját pályánk megismerésének és az akadályok leküzdésének hátrányára megy.

A két nem közül valamelyikbe beleszületünk, és ennek fényében nevelnek szüleink, akként bánnak velünk embertársaink. Elfogadjuk, hogy vannak fiúk és férfiak, és vannak lányok meg nők. Ezt tehát senki nem kéri, hanem készen kapja.

Nőként sokféle feladatnak kell eleget tennünk, de szeretnünk kell nőiségünket, mert sok szép vár ránk. A nőknek ugyanis megvan az a képessége, hogy családdá varázsoljanak embereket. Összefogják, ha kell irányítják, tisztán tartják az otthont és a lelkeket is.

A nők képesek arra, hogy bármilyen házból otthont teremtsenek. Nemcsak azért, mert a feladatunk közé tartozik az otthon tisztántartása, hanem érzelmekkel, melegséggel töltik fel a környezetüket. Képesek széppé tenni bármilyen lakást. Sokan közülünk olyan kiváló stílusérzékkel rendelkeznek, hogy otthonukba belépve az az érzés fog el, hogy ott mindig rend és tisztaság van, mégis élhető és meleg környezet, ahol jó lenni.

Nőnek lenni azért is jó, mert a gyengébbik nemhez tartozunk, amely azt is feltételezi, hogy bár erős lelkülettel rendelkezünk, szívünk vajból van és a kedvességünk határtalan. Empátiás készségünk általában magasabb szinten mozog, mint a férfiaké, így örömben és bánatban produkált sírás bármikor kicsikarható belőlünk.

Gondoskodók, figyelmesek vagyunk, és ez genetikailag belénk van kódolva. Mintha alig várnánk, hogy valakit a kezeink közé kaphassunk, akinek főzhetünk, gondoskodhatunk róla mindenféle téren. Akkor érezzük jól magunkat, ha szeretetünkkel kényeztethetünk valakit. Így van ez a szerelmünkkel és a gyermekeinkkel is. A legtöbben alig várjuk, hogy anyák lehessünk.

A fizikai fájdalommal szembe tudunk nézni, de lelki dolgokban gyengébbek vagyunk.

Ruhatárunk jóval gazdagabb, színesebb, változatosabb, mint a férfiaké. Mindig lehet indokunk arra, hogy miért kell új cipőt, táskát, ruhát vásárolni.

Ebben kell megtalálnunk önmagunkat, az életünket, a feladatunkat. Jó szórakozást kívánunk minden nőnek!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)