Jump to content

A mai nap legyen a tréfáé, a nevetésé

2019. 04. 01. 19:00

Eleget vagyunk komolyak, sokszor kell uralni önmagunkat, pedig a nevetés nemcsak oldja a feszültséget, de olyan jól esik felszabadultan, önfeledten nevetni. Többet kellene erre koncentrálnunk.

Ugye senki sem felejtette el, hogy ma április elseje van, azaz bolondok napja, ahogy a népnyelv nevezni szokta. Ez a móka, a nevetés, a tréfálkozás napja is, amelynek nem szabadna csupán egy napra koncentrálódnia, hiszen a nevetés nemcsak örömöt ad, de energiát is. Eltereli a figyelmet a gondjainkról, így receptre fel kellene írni.

Az április hónapot szeszélyesnek, bolondosnak tartják az időjárás szempontjából is, éppen ezért van létjogosultsága az áprilisi tréfáknak is.

Egy ma hallott tréfa alapján gimnazista diákok arra készültek, hogy osztályfőnöküket, tanáraikat úgy tréfálják meg, hogy az egész termet megfordítják. Ez azt jelenti, hogy az összes tantermi padot és széket, valamint a tanári asztalt is háttal fordítják. Amikor a tanár belép a terembe, csak a diákok hátát fogják látni. Az ártalmatlan tréfálkozást a pedagógusok legtöbbje is értékeli, és belemennek a játékba. Az iskola falain belül az is meg szokott történni április első napján, hogy egy diák lép a tanár szerepébe, a tanár pedig beül diákként az iskolapadba.

A tréfák azonban lehetnek szenvtelenek, őrültek, ártalmatlanok. Mindenképp olyan mókában kell gondolkodni, amelyik a másik személyre nézve nem sértő, megalázó. Azaz olyan tegyünk másokkal, amelyet, ha velünk tennének, nem sértődnénk meg, hanem a nevetésé lenne a főszerep.

A legtöbb április elsejei tréfa abból ered, hogy az áldozat mit sem sejt arról, hogy környezetében mire készülnek, így az járhat ijedtséggel, meglepetéssel. Ebből kifolyólag az áprilisi tréfa javarészt azoknak okozza a legnagyobb nevetést, akik a mókát kivitelezik. Az áldozatok nem biztos, hogy felhőtlenül tudnak nevetni az első pillanatokban.

Az április elsejei mókát lehet úgy kezdeni, hogy az összes létező ébresztőórát olyan időpontra állítunk be, amely korábban ébreszti az áldozatunkat. Egyszerre több készülék riaszthatja fel álmából azt, akit meg szeretnénk tréfálni. Ez az a fajta móka, aki átéli, nem biztos, hogy őszinte mosollyal ébred.

Bekenhetjük borotvahabbal, fogkrémmel az ajtók kilincseit belülről, így amikor nyúl érte, össze is keni magát. Álmosan, kábán hatásos ébresztő lehet.

A tréfálkozás okozhat meglepetést az áldozatunknak. Egy munkatársunkat megviccelhetünk úgy, hogy egyes (vagy az összes) irodai bútorát, használati tárgyát becsomagoljuk papírral. Igaz, hogy nagy munkát igényel a kivitelezőtől is, de a meglepetés garantált lesz az áldozat számára. Aznap egy kicsit visszavetjük ugyan a munkavégzés sebességét, mert időt kell abba fektetni, hogy kicsomagolja saját munkaeszközeit.

Ugyancsak időt vehet el az, hogy süteménynek látszó finomságot készítsünk. A töltött kekszek töltelékének eltávolítása után újra lehet azt kenni fogkrémmel. Garantált a fancsali arc, és sokaknak ez minden energia befektetést megér. A mosogatószivacs csokival való bekenése, és habbal, díszítéssel ellátva valódi süti hatást kölcsönöz, de az első harapásnál kiderülhet a valóság.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)