Jump to content

Te szívsz, esetleg te vagy az, akitől szívnak?

2018. 12. 29. 19:00

Az energiavámpír kifejezés mindenki számára ismerős lehet. Talán azzal már nincs mindenki tisztában, hogy mit is jelent az ilyen emberek közelsége. Belegondoltál már, hogy akár te is lehetsz az, aki másoktól szívja az energiát?

Még az ezotériában nem jártasak, az abban egyáltalán nem hívő emberek is szokták az energiavámpír kifejezést használni azokra, akik lefárasztják a másik embert szellemileg. Egyszerűen csak azt érezzük, hogy az ilyen emberek közelében nem jó lenni.

Ahhoz, hogy az életünket, testünket működtetni tudjuk, energiára van szükségünk. A bevitt étellel is energiát termelünk, amely segítségével energikussá tehetjük a napjainkat. Csakhogy az energiából még a táplálkozás ellenére is lehet kevés, netán túl sok. Ha túl kevés az energiánk, akkor tudat alatt is olyan emberek táraságát keressük fel, akikből hozzájuthatunk a magunk feltöltése miatt. Ez maga az energiavámpír, aki önerőből nem képes magát normális szinten működtetni, így mástól „lop üzemanyagot”. Az energiavámpírokra jellemző, hogy nem is igazán vannak tisztában azzal, hogy milyenek, milyen hatással vannak másokra. Ők azok, akikkel az első találkozás talán kellemesnek tűnő lehet, hiszen kellemesen elbeszélgettek, de csak ha jobban megfigyeljük, akkor vesszük észre, hogy a beszélgetés témája általában csak a másik fél, és sokkal inkább a rosszra koncentrál, mint a jóra. Végig magukról beszélnek, de mintha önértékelési problémákkal küzdenének, mert saját magukat is lebecsmérlik, és minden történésben áldozatként hozzák ki magukat. Az energiavámpírok szeretik problémájukkal terhelni a környezetükben lévőket, és a segítséget is kívülről remélik. Természetesen mindig akad valamilyen sürgős, halaszthatatlan dolguk akkor, ha más szeretne tőlük segítséget kérni.

Csupa negatív gondolat az, amivel az energiavámpírok tele vannak. Nem elég, hogy alapból nincs elegendő energiájuk, még saját magukat is lemerítik. Persze, hogy szükségük van energia utánpótlásra.

Az energiavámpírok szeretnek kéretlen tanácsokat osztogatni, és még inkább otthon vannak a pletyka világában. Egyben úgy is működnek, mint pszichológusok, akik nagyon jól tudnak manipulálni az értelmekkel és kiválóan keltik másokban a bűntudatot is.

Onnan tudhatjuk, hogy energiavámpírral hozott össze a sors, hogy egy ilyen emberrel való szimpla beszélgetés is lefáraszt. Különösebb fizikai erőnlétet nem kívánó nap után is szinte fizikai fáradtságot érzünk magunkban. Visszagondolván pedig rájöhetünk, hogy egész nap egy olyan személy társaságában voltunk, aki sokat beszélt magáról, de annak tartalma mindig negatív volt. Mi pedig mit volt mit tenni, vigasztalni kezdtük, meghallgattuk.

Családunkban és baráti körünkben is lehetnek energiavámpírok. Tudatni kell velük, hogy mindig negatív gondolatokkal támadnak minket, és ez nagyon megterhelő. Az őszinte szó rávilágíthatja őket arra, hogy milyen érzelmi állapotban vannak. Segítsünk nekik új célokat és örömforrást találni. Ha semmi sem működik, akkor segíthetnek a szakemberek.

Csakhogy vigyázni kell, mert ha túl sokat vagyunk energiavámpírok közelében, annyira leszívhatják energiánkat, hogy mi magunk is azzá válhatunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)