Jump to content

Töltsd fel lelked szeretettel és ajándékozz önzetlenül

2018. 12. 18. 19:00

A karácsony a legszentebb ünnepünk. Ilyenkor talán még a legzordabb lelkületű ember is átszellemül egy kicsit. A nélkülözőkre is többen gondolnak, így nemcsak a családtagokra szánunk figyelmet, hanem akár idegenekre is.

A karácsony előtti időszakban mindenki azon töri a fejét, hogy milyen ötletes, találó ajándékkal tudná meglepni szeretteit. A gyerekek által összeállított listáról könnyebb mazsolázni annak érdekében, hogy igazán jó ajándékkal lepjük meg őket, de felnőttek esetében nehezebb lehet a választás.

Míg ezen morfondírozunk, számos jótékony megmozdulással találhatjuk szembe magunkat. Ebben az időszakban gyűjtenek rászoruló és nélkülöző családok számára, a hontalan emberekkel is sokkal elnézőbbek vagyunk, de a menhelyen élő állatoknak is sokan gyűjtenek, adományoznak. A karácsonyi időszakban tárgyi felajánlásokkal és pénzösszegekkel is segíthetik a rászorulókat, a rászorulókat segítő alapítványokat.

Segíteni ugyanis jó. Kapni rossz, de ha eljutunk arra a szintre, hogy az adakozás is jó érzéssel tölt el, akkor nemhogy szegényebbek lennénk, hanem lelkiekben gazdagodunk. Sőt, úgy adni valakinek, valakiknek, hogy nem várunk sem viszonzást, sem köszönetet, az egyik legjobb érzés. Az ünnep közeledtével még nagyobb jelentőséget tulajdonítunk a családnak, a szeretetnek és mindennek, amink van.

Nézzünk csak szét magunk körül. Biztosan él a környezetünkben egy olyan család, akik számára a napi betevő megteremtése nehézséget okoz. Ha ezt észrevetted, akkor tehetsz is értük. Ha más nem, akkor annyit, hogy tartós élelmiszerből készítesz számukra egy csomagot. A kinőtt, leselejtezésre került ruhákból is összekészíthetsz csomagot és elajándékozhatod. Ha gyerekek is élnek a családban, talán egy apró játékkal olyan karácsonyban részesítheted őket, amely másképp elérhetetlen lenne számukra.

A közösségi médiában számtalan adakozási lehetőségre,  gyűjtésre hívják fel a figyelmet. Amennyiben tárgyi adományt nincs lehetőséged átadni, talán némi összeggel is segíthetsz akár átutalás formájában is.

Országszerte jellemző, hogy az állatokat befogadó és segítő menhelyeken túlzsúfoltság van, és a téli időszakban mindig nehezebb a fenntartás, így szívesen fogadnak pénzbeli és tárgyi felajánlásokat. Ha szíveden viseled a hontalan kutyák és macskák sorsát, de magadhoz nem tudsz venni egyet sem, akkor is segíthetsz neki, ha a menhely részére pénzt ajánlasz fel, de úgy is, ha viszel az állatoknak otthon feleslegessé vált takarót, plédet. A konzerv és száraz eleségből sosem lehet elég, és ez nagy segítség a menhelyeknek, finom és biztos falat a menhelyi állatoknak.

Ha nincs körülöttünk olyan társaság, család, személy, akin segíteni lehetne, akkor Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat, esetleg helyi óvodák, általános iskolák részére is lehet ajándékcsomagokat összeállítani és célszemélyeknek továbbítják. Ajándékozni jó. Valaki számára úgy ajándékozni, hogy azzal még jót is teszünk, lélekemelő érzés. Ajánljuk mindenki figyelmébe.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)