Jump to content

Told félre a szürkeséget, ragyogj!

2018. 11. 20. 19:00

Most már tényleg elmondhatjuk, hogy nemcsak a naptári hónapokban van ősz, hanem az időjárás is hideget, csapadékot hozott. Teljesen természetes dolog akkor is, ha jobban szeretnénk a meleget és a napsütést.

A karácsonyi szezon még előttünk van, de minden évben, azt a hátunk mögött hagyva érik meg annak a gondolata, hogy rendszeres mozgásba kezdünk, odafigyelünk étkezésükre, hogy mire a következő nyárra legjobb formájukban lehessük. Van, aki fogadalmat tesz szilveszterkor. Nemcsak a strandon érvényesülhet az egészséges életmód, hanem a bőrünkön is. Nyáron valahogy sokkal fontosabbnak tűnik a megjelenésünk.

Az ősz magával hozza azt, hogy a természet változáson megy keresztül, korábban kezd sötétedni, gyakran felhők takarják el a napot, sőt még esőzésre, hóra is lehet számítani. Ebben az időszakban sokan roskadnak bánatba, pedig nem kellene. Több réteget kell ugyan magunkra venni, de ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, ugyanúgy oda kel figyelni a táplálkozásra és a mozgásra is.

Az egészséges étrend betartásával szebbé (t)ehetjük magunkat. A bőrünk is meghálálja ezt a gondoskodást, nemcsak az emésztőrendszerünk. A nyári napbarnítottság ugyan azt a bőrtónust adhatta meg, amire vágytunk, de ez mostanra tűnőben lehet. A nyári meleg kiszárította a bőrt, és most, a hideg és a szél miatt ugyancsak ezzel a problémával találhatjuk szembe magunkat. Ezért kell nagy gondot fordítani a bőrápolásra.

Az ősz tele vagy gyönyörű színekkel. Habár már a fák legtöbbje lehullatta leveleit, de addig olyan színpompát viríthatott, ami irigylésre méltó volt. Talán még most is részesülhetünk ebben a ragyogásban. Ha nem is a természet adja az élénk színeket, akkor mi magunk használhatunk természetes, mégis feltűnő árnyalatokat. Megtehetjük ezt ruházkodásunkban és a sminkben egyaránt. Az ősz színei a divatban is mindig érvényesek, így az erős árnyalatú körömlakkok, rúzsok, szemhéjpúderek használatával színt vihetünk a szürkébb hétköznapokba is.

Még távolabb van ugyan a karácsonyi eszem-iszom mizéria, de a tudatosak már most arra készülnek, hogy ne engedjenek minden csábításnak. Ha hagyjuk magunkat, akkor az ünnep végére jó néhány felszedett kilóval is gazdagodhatunk, nemcsak ajándékokkal. Amennyiben ezt el szeretnénk kerülni, akkor is érdemes az egészségtudatos életmódot életben tartani. Még ha nincs is olyan meleg, és emiatt kevesebbet izzadunk, a folyadékpótlás ősszel és télen is ugyanolyan fontos.

A mozgás is hozzájárul ahhoz, hogy a hideg évszakokban se legyen úrrá felettünk a mélabú. Amennyit csak lehet, tartózkodjunk a természetben, és akár egy séta, egy könnyed kocogás dobhat a közérzetünkön.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)