Jump to content

Csináld kicsit másképp! Lepd meg magad és a környezeted is!

2018. 10. 06. 19:00

Hét elején még azért vagyunk inaktívabbak, mert temetjük magunkban a hétvégét, és ez a keserűség kiül az amúgy is sokunk által gyűlölt hétfőre. Hét közepén még mindig sok van a hétvégéig, vasárnap meg már frusztráltak vagyunk az újabb hét miatt.

Így is lehet élni, csak nagyon megnehezítjük a saját fejlődésünket, életünket. Milyen élet az, amikor mindentől előre rettegünk és csak a negatívumokra koncentrálunk? Persze, hogy nem látjuk meg a szép dolgokat, az apró örömöket.

Rajtad a sor, vedd elő a tündibündi énedet és ne keserítsd meg saját életedet, ha a vágyalmod a boldogság és az egészség. Jól tudjuk, hogy ha a lelkünk rendben van, akkor az egészségünkre is kihat. A boldogsághoz nem kell túl sok, csak hajlamosak vagyunk azt hinni. Az őszi tájban gyönyörködni, egy koncertre eljutni, egy jó könyvbe belekezdeni, családunkkal együtt lenni... Mind elérhető, de ha több időt fordítunk saját magunk sajnálatára, akkor biztos nem a boldogság felé haladunk. És persze, ha keresünk hibát és rosszat, találni is fogunk. Ám ugyanezen az elven járva csak akarnunk kell a szépséget megtalálni mindenben, és garantált sikerrel járunk.

A boldogság eléréséhez elszántság és akarat szükséges. Senki és semmi nem tehet boldoggá, ha nem tudjuk értékelni. Vagyis akkor a nézőpontunkon, a hozzáállásunkon kell változtatni, mert higgyétek el, a hiba bennünk (is) van.

Az életben számos jó dolog ingyenes. Hajtjuk a pénzt, hogy minél újabb és nagyobb értékű termékekkel rakhassuk tele otthonunkat, környezetünket, de a legnagyobb örömökhöz pénz nélkül is hozzá lehet jutni. Ilyen a szeretet, az ölelés, a csók, a mosoly. Közhelyes, mégis nagyon igaz. Nézz körül! Ne csak az otthonodban, hanem a családodban is. Legyél hálás mindazért, amid van.

Kuckózz be esténként, vagy hétvégén is tűzz ki egy nyugalmas időpontot ahhoz, hogy olvashass. Vásárolj, vagy emelj le a polcról egy olyan könyvet, amelyet már évek óta tervezel elolvasni. Eljött az idő, ne halogasd tovább. Legyen ez a mindennapokra is érvényes, vagyis, igyekezz minden feladatodat időben elvégezni, mert az megkönnyebbülést és jó érzést ad. Igaz, hogy helyébe újabb megoldandó érkezik, de akkor se engedd, hogy hullámok csapjanak össze a fejed felett.

Adj az ízlelőbimbóidnak! Az étkezés alapvető igényünk és szükségletünk, de ha olyan ételekkel kedvezünk, amely az egészségesen túl még finomak is, még jobb. Az ínyencfogásokhoz túl snassznak tartunk egy hétköznapot. Miért? Változtass ezen a nézőponton, és kóstolj valami olyat, ami nagyon ritkán szerepel az étrendedben, vagy egyáltalán nem is kóstoltad még.

A hétfő ellenére is lehetsz mosolygós. Sőt ezzel a mozzanattal másban is olyan jót idézhetsz elő, ami nem megszokott egy tipikus hétfőn. Mosolyogj rá mindenkire, még az idegenekre is hatással leszel.

Ha nem ma akarod megváltani a világot, a saját életedben még ma nekikezdhetsz a változtatásnak. Ehhez csak az szükséges, hogy legyél kreatívabb, szemlélj máshogy, valósíts meg vágyakat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)