Jump to content

Kell valami, hogy áramoltasson

2018. 08. 25. 19:00

Te is az a fajta ember vagy, aki utál unatkozni? Ha netalán mégis dolgod végére érsz, akkor azonnal találsz/keresel egy másikat? Mindig kell valami, ami mozgásban tart, ami nem hagyja, hogy besüppedjünk. Az élet amúgy is onthatja nekünk a feladatokat.

Az élet egyáltalán nem habos torta, meseelemekkel fűszerezett sikersztori. Azaz lehetnek benne meseszerű elemek. Nem is mindig mámoros, de nem is kizárólag csak rémálom az életünk. Még a legnehezebb pillanatokban is olyan megerősítéseket, ötleteket és inspirációkat kaphatunk nem várt helyről, amely fényt gyújthat és megtalálhatjuk a kivezető utat.

Saját életében már mindenki tapasztalhatta, hogy személyek, helyzetek, helyszínek is úgy tudtak hatni ránk, amelyek visszaadták a magunkba, az életbe vetett hitünket, és újból azt éreztük, hogy van miért küzdeni, érdemes élni. A mai világban azt hinnénk, hogy annyiféle ingerforrás található, hogy még több inspirációt nyerhetünk, de valójában ez belőlünk fakad. Körbevehet minket megannyi inger, ha annak érzékeléséhez nincs alany.

Egyszóval az ötletek, a mozgatórugók kívülről (más személyektől) is jöhetnek, de belőlünk ered minden.

Tehát adottak vagyunk mi, és egy problémával találkozunk szembe, amely mozgásba lendíti az életünket. Nem mindenre tudjuk azonnal a választ és a megoldást, és még a zsigerből jövő ötletet sem biztos, hogy rögtön kivitelezni tudjuk, ezért érlelnünk kell magunkban a feladatot, és annak megoldását is. Kattognak a fogaskerekek a koponyánkon belül, mígnem valaki vagy valami megadja azt a bizonyos aha-élményt, vagyis amikor összeáll a kép. Ráadásul olyanban is megtaláljuk a megoldást, amely első ránézésre nem is odaillő.
Ezután átgondoljuk, hogy ez a verzió tényleg a megoldás lesz-e. Azaz nem csak egy elszállt ötlet, amely sehová sem vezet, hanem a valós, gyakorlatban is kivitelezett megoldásunk. Ha pedig ez utóbbinak véljük, akkor már "csak" időt és energiát kell beleölni abba, hogy megvalósítsuk. Bármennyire is ez a végső állomás, ezt a legnehezebb feladat.

Bárhonnan és bármilyen ihletet merítesz, mielőtt azonnal belevágnál, előbb le kell kicsit nyugodni, tiszta fejjel kell gondolkodni. Amíg a megoldáson töprengünk, addig akár váratlanul is feltűnhet a megoldás, egy személy, egy helyzet, egy ötlet felbukkanásával. A megvalósítás pedig maga az út. Az inspirációt tehát magunkból kell eredeztetni, de számos helyről érkezhet a segítség, csak észre kell venni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: rafiaoumaima.wordpress.com, bigthink.com, dailyrantswiththebitchnextdoor.wordpress.com)