Jump to content

Erények a megvalósításhoz

2018. 08. 12. 19:00

Célok nélkül nemcsak céltalanok vagyunk, hanem lényegében felesleges élnünk, hiszen az álmaink tartanak mozgásban, azok adnak energiát a mindennapokban, és hozzájárulnak fejlődésünkhöz is.

Vannak céljaid? Kiváló, mert akkor élsz. A céljaid reálisak, megközelíthetők? Mert akkor esélyt adsz magadnak, hogy kisebb lépésekkel elérhesd. Csak vegetálunk akkor, ha mindig mástól várunk minden instrukciót, megoldást életünkre nézve. A csak sodródás elve sokszor segíthet, de egész életünket nem élhetjük le más sodrása által. Az álmaink tartanak mozgásban. Még a nagy, és nem a realitás talaján álló álmok is segíthetnek abban, hogy végre kimozduljunk csigaházunkból. Hányszor halljuk, hogy merjünk nagyot álmodni. Valóban sikerült más többeknek olyat elérni, amiről talán nem is álmodoztak, vagy esélytelennek tűnt.

Talán saját életedben is érzed, hogy a vágyaid visznek előre. Amikor laposnak, unalmasnak érzed az életed, akkor kattognak fejedben a kerekek, hogy mihez is kellene kezdeni, hogy újra lendületbe gyere, hogy mozgalmasabbá, jobbá, gazdagabbá (nem feltétlenül anyagiakban) váljon az életed. Ekkor kerülnek elő a vágyaid, és elidőzöl felettük, hogyan tudnád megvalósítani. A gondolat teremtő erejében is hihetsz, ám ha kitűzöd a célod, elkezdesz azon gondolkozni, utána jársz dolgoknak, megkérdezel ismerősöket, szakembereket, könyvben, interneten kutatgatsz, máris nyomon lehetsz.
A célok megvalósítása nem mindig egyenes és egyszerű út. A célkitűzés csak az első lépés, annak megközelítése már nehezebb lehet. Ám, ha sikerül elérni álmainkat, akkor az önmegvalósítás tetején érezhetjük magunkat, és lendületet kaphatunk újabbak megvalósítására. Ehhez azért szükség van kitartásra. Még akkor is, ha tényleg nem elszállt célt szeretnénk megközelíteni, ugyanis számos nem várt buktató, nehézség jelentkezhet. A kitartáson túl a megfontoltság is a kezünkre játszhat. Mert az álmok megvalósítása nem mindig egyszerű, és bizony megtorpanhatunk. A megoldást keresve pedig belefuthatunk kedvezőtlen helyzetekbe. Jobb átgondolni, hogy mi a következő lépés, lehet, hogy újratervezést igényel. Jól jön a józanész használata, és bizony azt is el kell fogadni, hogy az álmainkat megvalósítani nem két lépéses feladat.

A céljaink megvalósítása türelemjáték is egyben. Meg kell elégedni a jelenlegi állapottal és keresni kell a további lehetőséget. Aki képes várni türelemmel, mindezt úgy, hogy az egy helyben topogás ideje alatt sem áll le a cselekvéssel, valamint nincs negatív érzelme álmaival kapcsolatban akkor sem, ha épp stagnál, az úton van a siker felé. Ehhez az úton maradni, amelyen már több lépést is megtettünk. Ha meg is kell állnunk, hát élvezzük onnan a kilátást.

Bármilyen nehézség áll az utunkba, mindig a tervünkre, az elérendőre fókuszáljuk figyelmünket. Senki sem mondta, hogy az élet könnyű, ahogy az álmaink és önmagunk megvalósítása sem mindig könnyű. Többször érezhetjük azt, hogy egy helyben állunk, nem mozdul előre a tervünk, és még olyat is tapasztalhatunk, hogy sokkal többet megyünk hátra, mint előre.

A céljainkhoz vezető úton sokat tanulhatunk magunkról, a világról, az életről, és az ehhez való alkalmazkodást, problémamegoldást fejleszthetjük utunk során. Ettől lesz azonban a siker olyan édes, és a legjobb dolog azt élvezni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: wanderlustworker.com, indiacelebrating.com, deckcheese.com)