Jump to content

Filozofikusan a cipőkről

2018. 07. 24. 19:00

Mi tudja jobban orvosolni a női bánatot, mint a csoki? Hát a vásárlás. Ám míg sokan a mindenféle (akár felesleges) tárgy vásárlásban vezetik le a feszültséget, addig egyesek specializálódtak, és ráálltak a cipővásárlásra.

Mi kell a nőnek a boldogsághoz? Az anyagiak megléte ugyan könnyebbé teszik az életünket, de jól tudjuk, hogy ha pénz van, de nincs, akire költsük, az olyan keserű, mintha pénz sem lenne. Nos, a család, a harmonikus párkapcsolat, belső béke nélkül nem beszélhetünk boldogságról. Ha ehhez társul jó munkahely, stabil egzisztencia és egészség, akkor már azt mondhatjuk az életünkre, hogy boldog. Ám az ember annyi minden másban is találhat örömforrást. Vegyük például számításba a hobbikat, a sportot, a kirándulást.

A vásárlás naponta megjelenő momentum az életünkben, és nemcsak élelmiszert vásárolunk, hanem a ruhák is a szükségleteinkhez tartoznak. Valamivel borítani kell a testünket, de legtöbbünk számára nem mindegy, hogy milyen darabbal. A divat, az öltözködés minden nő életében jelen van. Sőt az öltözködés néhány őshonos törzsön kívül a világ minden pontján igény. Odafigyelünk, hogy mit viseljünk a testünkön, és éppen emiatt nem elhanyagolható az sem, hogy a lábainkra mit húzunk fel. A ruha és a cipő közötti összhang adja meg a bájunkat, a stílusunkat és az örömünket is. Ezért szükséges többféle cipőben gondolkodnunk, hiszen az nem lehet, hogy egy lábbeli passzoljon minden ruhánkhoz. Ez az egyik legnyomósabb érvünk ez akkor, ha magyaráznunk kell a cipőink számát.

No, de a cipőknél maradva, tisztázni szükséges valamit. Nem mind az, amit úgy nevezünk. Sőt nem is nevezzük úgy. A magassarkú cipőre mondhatjuk, hogy cipő, hiszen nevében is benne van, no, de a szandálra, a csizmára vagy a papucsra? A csizma nem cipő, hiszen nem is úgy nevezzük, hanem csizmának (nem véletlenül). Csizmára márpedig szükségünk van, ha télen nem akarunk megfázni, felfázni. És persze nem árt, ha többféle van belőle, mert átázhat, de ami még fontosabb – ahogy a cipők esetében is, úgy a csizmára is igaz –, hogy egy pár csizma nem passzol mindegyik szettünkhöz. Ezt az elméletet kibővíthetjük a szandálok, papucsok körére is.

Átmeneti cipőfajt képviselnek a sportcipők, mert ezeknek komoly funkciójuk van. Míg némelyik lapos talpú, kicsi sarkú vagy magassarkú cipő viselését úgy élhetjük meg, mint 21. századi kínzóeszköz, vagy dísz a lábunkon, addig a sportcipő lényege az, hogy segítsen a mozgásban. A sportcipők ugyanis úgy vannak kifejlesztve, hogy tartsák a bokát, kényelmes legyen a talpnak. Nem csak a kinézetük a lényeg, hanem hogy segítsenek a mozgás minél jobb megélésében.

Menj csak oda a cipős szerkény elé, és számold csak össze, hogy hány cipőd van! Ugye, hogy csak néhány párat tudtál kiemelni közülük, a többire a lábbeli sokkal inkább megfelelő szó. Nyugodtan fújhatsz egy nagyot és megkönnyebbülhetsz, hogy a minap vett drága, de annál mutatósabb és kényelmesebb szandi nem a cipőállományt gyarapítja, csupán a lábbeliket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: stumpblog.com, shoescoupon.org, tenor.com)