Jump to content

Ellenszenvből szerelem?! Dolgozik a karma

2018. 05. 04. 17:00

Vannak emberek, akiknek nem kell rosszat tenniük, vagy szólniuk, mégis rossz érzés fog el, ha a közelükbe kerülünk. Velünk is lehetnek így mások, és nem is ismert honnan fakad ez a kimondhatatlan ellenszenv.

Az élet nagy rendező, mondhatni, hogy örökös Oscar-díjas rendező, mert olyan csavarokat tud az sorsunkba beletűzni, amelyre nem készülhetünk fel, és el sem hinnénk, hogy létezhet ilyen történet. Biztosan te is találkoztál már azzal az érzéssel, amikor gondoltál valakire, akit akár évek óta nem láttál, majd néhány pillanat múlva feltűnt előtted a semmiből. Ilyen furcsa találkozások majdcsak mindenki életében megjelennek, de jóval kevesebben vannak azok, akik úgy esnek szerelembe valakivel, hogy azelőtt ellenszenvesek voltak egymásnak.
Mi történhet azok között, akik először kimondhatatlan ellenszenvet éreznek egymás iránt, de az érzések akkora fordulatot vesznek, hogy szerelembe esik egymással ugyanaz a két személy? Nevezhetjük karmának is. Azt mondják, hogy az ellenséges hangulat még az előző életből fakad. Már az előző életükben kapcsolatban voltak ezek a lelkek egymással, csakhogy lerendezetlen vitáik, harcaik voltak. Ebben az életben, más személy te4stét öltve ugyan, de azért kerülnek ismét egymás közelébe, hogy azt a csatát megvívják és egyben le is zárják.
Amikor a földi életben ismét egymás közelébe érnek, eleve utálatot éreznek egymás iránt. Meg sem tudják magukban fogalmazni, hogy mi váltja ki belőlük ezt az érzést, mert sokszor különösebb ok sincs rá. Egyszerűen csak ellenszenvet éreznek. Hiába nem rokonszenveznek egymással, a sors furcsa fintora, hogy közel kell kerülniük egymáshoz.
Márpedig az ilyen ellenszenv érzésekor senkinek nem az jut eszébe, hogy ez lehet az igaz szerelem, hiszen már az alapok hiányoznak a kapcsolatból: a szerelem, a vonzódás. A földi életben való újra találkozáskor az a dolguk, hogy lerendezzék a múltbéli vitát. Ám, ha itt sem békélnek meg egymással, a következő életükben is ez lesz a karmájuk.

A karma beteljesülése
Az élet kiváló forgatókönyvíró, és alakíthatja úgy, hogy a két egymással kicsit sem szimpatizáló feleket mégis egymás mellé tereli. Időről időre együtt kell lenniük, így egyre jobban megismerik egymást. A beszélgetések során megnyílhatnak, és egyre közelebb kerülhetnek egymáshoz. Óvatosan válik az ellenszenv szerelemmé.

Megmagyarázhatatlan ez számukra, hiszen önszántukból biztosan nem közelítenek azok a felek egymáshoz, akik nem rokonszenveznek mással. Kell egy kis külső segítség, hogy ezek a személyek kénytelenek legyenek egymáshoz közelíteni, egymással beszélni. Ha megtalálják egymást, és szerelemmé alakul az, ami azelőtt utálat volt, akkor végre ebben a világban beteljesíthetik a karmájukat.

A sors mindenáron azt szeretné tőlünk, hogy megbarátkozzunk ellenségeinkkel, ezért addig tanít, amíg hibátlanul fel nem mondjuk a leckét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | thejosevilson.com, danielmiessler.com, giphy.com/képek)