Jump to content

Dönts adód 1%-áról! Legyen mindenki értő olvasó!

2018. 05. 02. 08:00

Ma Magyarországon minden 5. tanuló szövegértési nehézséggel küzd, ami sorozatos kudarcélményhez, az iskolától való elforduláshoz vezet. Támogasd KÖNYVFORGATÓ programunkat, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeknek is legyen esélye! (X)

Nem árt észben tartani, hogy hamarosan itt a személyi jövedelemadó bevallás határideje. 2018. május 22-ig gondolkodhatunk azon, hogy kinek adjuk személyi jövedelemadónk 1%-át. Az elmúlt évek azt mutatják, hogy az adózók közel fele nem rendelkezik az 1% sorsáról, pedig ez óriási segítség a civil szervezeteknek a céljaik megvalósításában. A United Way Magyarország az idei évben befolyó felajánlásokat a KönyvForgató programjára fordítja!

Komplex KönyvForgató  programunk keretén belül évek óta gyerekkönyveket gyűjtünk és juttatunk el iskolákon és civil szervezeteken keresztül többségében hátrányos helyzetű gyerekeknek. Ez év elejétől pedig programunk kiegészül egy olyan innovatív és gyermekcentrikus élménypedagógiai módszertannal is, amellyel a pedagógusok időben felismerhetik a gyerekek olvasási nehézségeit és élvezetessé tehetik számukra az értő olvasás elsajátítását. 2014 óta több mint 10 000 adomány-könyvet juttattunk el a gyerekekhez, idén pedig több, mint 25 általános  iskolában és óvodában indulhat majd el az értő olvasás tanítását segítő speciális oktatóprogramunk.

Tudj meg többet KönyvForgató programunkról és támogasd céljainkat személyi jövedelemadód 1%-ával!

(Forrás: Szerkesztőség)