Jump to content

Több mint 25 éve az állatokért - A Rex Kutyaotthon Alapítványról

2018. 04. 23. 09:41

Kedves Állatbarát!

25 évvel ezelőtt szinte mindennapos volt, hogy a megunt kutyákat-macskákat a város peremén dobták ki az autókból úgynevezett „gazdáik”. Ez nyilvánvalóvá tette, hogy az ártatlanul bajba került állatokért tennünk kell valamit. (X)

Ezért alapítottuk meg – Magyarország egyik első állatvédelmi szervezeteként - a Rex Kutyaotthon Alapítványt számos jóérzésű, felelős gondolkodású állatbaráttal. Velük együtt elértük azt, hogy egyre többen tekintik érző, szeretni és szenvedni tudó társnak négylábú barátaikat, és gondoskodnak róluk ennek megfelelően.

Mára a Rex Alapítványnál évente majd’ ezer állatot mentünk meg, ivartalanítunk, és adunk örökbe. Például Marcipánt, aki február elején borzasztó körülmények közül került hozzánk egy, a nyakába nőtt vasdróttal, de végre az ő sorsa is úgy tűnik, jobbra fordul

Állatmentő tevékenységünkön túl oktatóprogramjainkon több tízezren ismerkedhetnek meg a felelős állattartás alapjaival, hiszen a kezdetektől kiemelt figyelmet fordítunk az állatvédelmi szemléletformálásra is. Közben a lelkes állatbarátok támogatásának köszönhetően a semmiből létrehoztuk a Rex Alapítvány állat- és természetvédelmi központját, a 2004-ben megnyílt Rex Állatszigetet.

Legújabb mérföldkőként 2017. május 6-án megalapítottuk a Felelős Állattartás Napját, hogy egy új jeles nappal hívjuk fel a figyelmet a felelős állattartás 7 aranyszabályára, és általában az állatvédelem fontosságára. A nap csúcspontja egy színes rekordkísérlet volt: kétlábúak és négylábúak egy óriási vásznon elhelyezett, vízfestékes kéz- vagy mancsnyommal fejezhették ki támogatásukat.

Látogass el hozzánk a Rex Állatszigetre, ahol találkozhatsz gazdára váró védenceinkkel és hasznos állatvédelmi ismeretekkel gazdagodhatsz! Szeretettel várunk látogatóként, önkéntesként, örökbefogadóként, támogatóként egyaránt!

Sajnos mintegy 15%-kal csökkent az adó 1%-okból származó bevételünk, mely a működési költségeinket (pl. állatok takarmányozása, egészségügyi ellátása) fedezi… Számítunk Rád, amikor 1%-od felajánlásodról döntesz!

Mire fordítjuk a felajánlásodat? Megtudhatod itt.

Ha érdekelnek a mindennapjaink, az Állatsziget Blogon követheted őket.

Még több Rex:

Facebook: www.facebook.com/rexalapitvany

Web: www.rex.hu

(Forrás: Szerkesztőség)