Jump to content

Kérdések, amelyekre nincs jó vagy rossz válasz

2018. 03. 29. 19:00

Annyi minden történik életünk során, és annyi mindent máshogy tennénk meg, miután már túl vagyunk azokon. Mennyivel okosabbak vagyunk már utólag. Ezek mind leckék az élettől és magunktól is. Ki tudja, hogy meddig tart életünk, ezért ki kell(ene) élveznünk minden egyes percét.

Mi lett volna, ha…?
Élvezd az életet! Na persze, hangzatos szavak egymásutánisága ez, de életünkre sok minden hatással van. Ha azt tehetnénk mindig, amihez kedvünk van, akkor a munkahelyek üresen konganának. Nem lenne termelés, a szabályrendszerek is biztosan mások lennének. Életünk során, egy-egy mérföldkőhöz érve elmélázhatunk olyan kérdéseken, amelyre talán nem is létezik jó vagy rossz válasz. A múlt történésein merengeni lehetséges, de az biztos, hogy előbbre nem visznek. A „mi lett volna, ha…?” típusú kérdések megragadnak a megvalósulatlan álmok, vágyak szintjén. Ezek azok a kérdések, amelyekre csak akkor tudnánk érdemleges választ adni, ha megtettük volna. Tudjuk, hogy nem visznek előbbre, azonban mégis rávilágíthatnak apróságokra, amelyek a változást indíthatják meg bennünk.

Csak egy tanács, mi lenne az?
Nemcsak a saját életünk érdekel. Attól a pillanattól kezdve, hogy szülők leszünk, felelősek vagyunk gyermekeinkért. Legtöbbünkben mindig motoszkál bizonytalanság és kérdés a gyerekneveléssel kapcsolatosan. Mint mondjuk az is, hogy mi lenne az az egyetlen tanács, amellyel pici gyermekedet ellátnád, ha tudod, hogy azt biztosan megfogadná?

Mi a vágyad? Miért nem tetted még meg?
Mindenkinek vannak álmai, de nagyon sokunknak meg is maradnak azok a vágy szintjén, mert valaki vagy valami akadályozza azok megvalósulását. Legtöbbször mi magunk vagyunk azok, mert nem merünk belevágni dolgokba. Ha muszáj lenne megfogalmaznod, hogy mi az, amire a legjobban vágysz, de mégsem mersz belevágni, mi lenne az? Azt is szavakba tudnád önteni, hogy miért nem valósítottad meg eddig?

A lét a tét
Családtagjainkért, szerelmünkért, gyermekünkért a legtöbben bármit megtennénk. Akit igazán szeretünk, azért még az életünket is odaadnánk, legalábbis így szoktuk mondani. Ha azonban nem az életed lenne a tét, képes lennél törvényt is szegni azért, hogy egy szeretett személyt azzal megments? Még akkor is, ha tudod, hogy azért börtönbe zárnak?

Filozofikus kedvünkben vagyunk
Amikor nem találjuk a helyünket, idegenként érezzük magunkat környezetünkben, munkahelyünkön, amikor azt érezzük, hogy amit csinálunk, az nem a mi igazi célunk, vágyunk, akkor sokunkban megfogalmazódhat, hogy „Ki vagyok én és mit keresek itt?” Tudnád a választ? Ha meg kéne fogalmaznod, hogy mitől vagy te az aki, mit felelnél?

Ahogy nem süthet mindig a nap, úgy nem is eshet mindig az eső
Egy rosszabb időszakunkban úgy érezzük, hogy a világ minden terhe ránk szakadt. Ilyenkor még a kisebb negatívumokra is hajlamosak vagyunk úgy reagálni, mintha valami gigászi rossz történt volna. Azt szokták tanácsolni, hogy minden nap hálát kell adni azért, amink van. Ha a mai napot kell számba venned, miért lennél hálás?

Aranyhal
Ha kifognád azt a bizonyos csodatevő aranyhalat és egyet kívánhatnál, amely eddigi életeden változtathatna, mi lenne az?

Gondolkodj el a kérdéseken és válaszolj, de csak magadban és magadnak.

(Forrás: marmalade.hu | geeflix.com, linkedin.com, lifestyle.luxusni-bydleni-praha.com/képek)