Jump to content

Amikor már semminek nincs értelme

2018. 02. 08. 17:00

Mennyien vannak, akik az életükért küzdenek. Tudván levő, hogy gyilkos kórral kell szembenézniük, mégis minden erejükkel azon dolgoznak, hogy legyőzzék a betegséget. Mások pedig látszólag hanyag és meggondolatlan módon ellökik maguktól az életet.

Az életünkben akadhatnak olyan időszakok, amikor elakadunk. Csak azt érezzük, hogy amiben jelenleg vagyunk, az nem jó, abban nem vagyunk önmagunk. Szinte fáj létezni, céltalanok, motiválatlanok vagyunk. Ha számot vetnénk életünkkel, azzal, amink van, nincs is jogunk és okunk így gondolkodni, mégis üresnek érezzük az életünket, és mintha semminek nem lenne már értelme.

Sajnos évente nagyon sokan érzik annyira kilátástalannak életüket, hogy súlyos döntést hoznak, öngyilkosságot követnek el. Vannak, akik egy öngyilkosságot elkövető személy halálhírének hallatán azonnal rávágják, hogy gyenge, beteg az, aki eldobja magától az életet. Tudatosság van abban, ha eldöntjük, hogy változtatunk az életünkön. Tudatosság van abban, ha újratervezzük az életünket, újabb célokat fogalmazunk meg, amelyek újbóli lendületet és erőt adnak ahhoz, hogy kezünkbe vegyük a gyeplőt. Ugyanakkor ahhoz is nagy tudatosság szükséges, hogy valaki eldöntse, öngyilkosságot akar elkövetni. Ha valaki az életből való kilépésnek ezt a módját választja, saját döntése. Nincs jogunk más felett ítélkezni.

Vannak azonban azok, akik bár teljességgel céltalannak és semmisnek érzik életüket, de az nem párosul a halál vágyával. Vagyis egyáltalán nem törik a fejüket az öngyilkosságon, de azt sem érzik jónak, amiben éppen vannak. Mérhetetlen üresség van ilyenkor a szívben és a lélekben is. Ilyen állapotba bárki kerülhet. Amikor nem érezzük úgy, hogy valami dolgunk lenne a világban, hogy célja lenne velünk a magasabb rendű erőknek, akkor akár a halál is jöhetne, de önkezűleg biztosan nem dobnánk el.

Ha ilyen üres állapotban és lélekkel élsz, akkor kérdezd meg saját magadtól, hogy az érzés a tiéd-e, vagy valaki más negatív energiáját érzed a sajátodnak? Nagy hatással van ránk a környezetünk is. Fogékonyak lehetünk mások érzelmeit magunkra venni és úgy megélni, mintha az a sajátunk lenne. Csakhogy ez nagy teherrel jár.

Tudatosítsd magadban, hogy az életnek értelme van, méghozzá te magad. Ahhoz, hogy visszahozd magadat az igazi létbe, célok kellenek. Neked kell megkeresned, hogy mi ad újra értelmet. Talán ez a legnehezebb feladat, hiszen amikor üresnek érezzük magunkat, akkor kellene kihozni magunkból a jót, hogy arra tereljük saját életünket. Ebben azonban senki nem segíthet. Ötleteket azonban bárhonnan kaphatsz és érdemes is figyelned a környezeteben történtekre, hiszen számos utalást, jelzést kaphatsz onnan, hogy merrefelé lépj ki. Ezeket azonban érezned és értened kell ahhoz, hogy újra az életet válaszd. A halál gondolatától mentes életet. Nem kis merészség és életigenlés szükséges, hogy újra kilépj a fényre. Ha azonban megkapod a kellő indíttatást, már nem gondolkodsz sokat, csak megvalósítod.

Az élet olykor igenis nagyon kemény, de mindig gondolj arra, hogy van értelme, te vagy az értelme. Kérdezd meg magadtól, hogy mit szeretnél, mitől lennél boldog? És azt is kérdezd meg, hogy ennek eléréséhez mit kell tenned? Ha tudsz rá válaszolni, akkor tenni is.

(Forrás: marmalade.hu | formbarnu.se, yogagardensf.com, menprovement.com/képek)