Jump to content

Férfitípusok, akiket magad mögött kell tudnod ahhoz, hogy az igazihoz eljuss – 1. rész

2018. 01. 08. 19:00

Szerencsések azok, akik már fiatalon megtalálják életük párját, és a szerelem soha ki nem alvó tüze lobog közöttük hosszú időn keresztül, életük végéig. A legtöbbünknek azonban több embert meg kell ismerni ahhoz, hogy megtaláljuk igazi párunkat.

Szeretjük azokat a romantikus történeteket, amelyek arról szólnak, hogy egy fiú és egy lány már pici gyermekkoruk óta ismerték egymást, jóban is voltak, majd ahogy fiatal felnőtté váltak, a szerelemben is egymásra találtak. Ahogy a nagy könyvben megvan írva, sorra teljesítették be azt, ami ilyenkor követné egymást: eljegyzés, házasság, családalapítás. És persze boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Ha a környezetünkben körülnézünk, kevés ilyen párt találhatunk, és persze az ilyen kapcsolatok sem mentesek a veszekedésektől, nézeteltérésektől, mégis irigykedve vesszük tudomásul, hogy igenis létezik ez. Talán ők vannak kevesebben, hiszen a legtöbbeknek nem adja a sors (vagy szeretik a kihívásokat, esetleg nem értik a jeleket, nem tanulnak saját hibáikból) olyan könnyen a szerelmet, az igazi társra való rátalálást. Nekik több kapcsolatot meg kell élniük, több személlyel kell megismerkedniük ahhoz, hogy felismerjék, egyik sem a közös utazást jelentik. Ezek az utak, amit a nem nekik való emberrel tesznek meg, tele van kanyarral és botladoznak rajta. Minden egyes olyan kapcsolat, aminek a vége szakítás, amely nem éri meg azt, hogy életüket önként és dalolva összekössék, az felfogható leckeként. Addig tanulnak, addig próbálkoznak, amíg meg nem tanulják a leckét, és amíg rá nem találnak arra az egyre.

Aki nem gyermekkori szerelmében találja meg élete társát, az bizony több kapcsolatot maga mögött hagyhat, mire valakivel közösen arra szánják el magukat, hogy összeköltöznek, házasodjanak.

Márpedig, ha nem az első szerelmedben találod meg életed társát, akkor bizony többféle férfi megjelenhet az életedben, akiket „el kell fogyasztanod” ahhoz, hogy tanulj, hogy erősödj, hogy tapasztalj. Ők azért kellenek, hogy mire megtalálod az igazi párodat, addigra tapasztalatokat gyűjts, harcedzett legyél.

Az egyik ilyen típusú férfi, ami nagyon vonzó, az a te ellentéted. Mint tudjuk, az ellentétek vonzzák egymást, és ez csábító. Hiába egyértelmű, hogy ebből mélységében semmi jó nem sülhet ki, mégis, amikor benne vagy, egyszerűen meg sem látod, hogy mi zajlik körülötted, benned. Fel sem fedezed a gigászi ellentéteket, mert nem is akarod, és nem is látod. Később már érezheted, hogy nagyon nem stimmel köztetek semmi, de a működőképes kapcsolatokért is tenni kell, hát alkalmazkodni próbáltok. Csakhogy ez nagy lemondást igényelne mindenki részéről. Pláne, ha ez az alkalmazkodás egyoldalú. Tényleg jó az, ha önmagunkat fel kell adni a kapcsolat működése miatt? Egyértelműen nem, tehát az ellentétek csak az első időben tűnnek izgalmasnak.

Hogy milyen férfiak jelenhetnek meg az életedben, mielőtt rábukkannál az igazi társadra? A következő cikkben folytatjuk. Lesznek köztük rosszfiúk, középiskolai szerelmek, a rosszkor feltűnő alakok, az életedbe berobbanó, majd onnan hirtelen és nyomtalanul kiszivárgó férfiak.

(Forrás: marmalade.hu | unsobered.com, viqueinthemix.com, z90.com/képek)