Jump to content

Eljegyzés? Házasság? Csak nézz körül!

2017. 12. 24. 17:00

Karácsony ünnepének közeledtével sokakat kerít hatalmába az a meghitt érzés, ami ilyenkor jó lenne, ha minden szívet megtöltene. Mindegy, hogy mekkora ajándékot kap az ember, ha a szerettei körében lehet. Van azonban, aki másra vágyik.

A meghitt ünnep manapság már a túlköltekezésről, a zűrzavarról, a nagy evésekről és ivásokról is szól. A gyerekek számára a legfontosabb, hogy végre kibonthassák a fa alatt sorakozó ajándékokat. Ők még másképp értékelik ezt az ünnepet. Mi felnőttek már tapasztaltunk annyit, hogy az anyagias világban inkább annak örülünk, ha a ritkán látott rokonokkal, a barátokkal együtt lehetünk az év utolsó napjaiban. Talán még a kemény szívek is meglágyulnak kicsit ilyenkor.

A szerelmespárok is meglepik egymást kisebb vagy nagyobb ajándékokkal. Ám, ha egy kapcsolat eljutott egy olyan mélységig, hogy már a közös élet is megfogalmazódott bennük, akkor a nők titkos vágya kezd el mocorogni.

A karácsony ráadásul egy plusz ok lehet arra, hogy abban reménykedjen a nő, talán a legszebb ajándékot kapja párjától, megkéri a kezét. Az idén is várható, hogy a közösségi oldalakon egymást fogják érni az eljegyzésekről megosztott posztok. Talán már elcsépeltnek is tűnő, hogy erre az ünnepre időzítsék a lánykérést, mégis sokan álmodoznak erről.

Csakhogy nem biztos, hogy a férfi is a lánykérésben gondolkodik. A házasulandók mellett ugyanis nagyon sokan élnek minden hivatalos szertartás nélkül együtt. Se eljegyzés, se pedig házasság. Akkor jó, ha mindketten így érzik a legjobbnak, de a legtöbb nő álmodozik egy romantikus és egyedi lánykérésről és egy gyönyörű esküvőről.

Nem feltétlenül karácsonnyal hangolják össze az eljegyzéseket, de tény, hogy többek fejében megfordul a gondolat. A férfiak egy része azonban retteg ettől az elköteleződéstől. A párok között ez nagy feszültségforrás lehet, hiszen a nők álma hull darabokra. Vajon miért nem akarnak házasodni a férfiak?

Sokan tapasztalhatják közvetlen környezetükben is, hogy még a kívülről jónak tűnő kapcsolatok és házasságok is sorra bomolnak fel, családok hullnak szét. Ezek az elrettentő példák sokakat arra sarkallnak, hogy meg se tegyék a házassághoz vezető lépéseket.

Mire megtalálja egymást egy pár, akik el tudnák a közös életet együtt képzelni, addigra már számos csalódáson, akár eljegyzésen is túl vannak. A sikertelenség és a csalódás után nincs kedvük még egyszer átélni hasonlót.

Ha a környezetünkben élő házaspárok nem is válnak el, de sok helyen azt tapasztalható, hogy valami nincs rendben. Sokat veszekszik a férj és a feleség, a házasulás előtt álló pároknak gyakran adják azt a tanácsot, hogy ne is kössék össze életüket soha. Több fiatal inkább nem is kockáztat.

A „csak egy papír” nem köt össze szerelmeseket. Az érzések tompulhatnak, és a válás csak macerával jár. Papír nélkül is lehetnek boldogok és minden sokkal könnyebb, ha arra kerül a sor, hogy mindenki külön utakon folytassa.

Való igaz, hogy a fiatalok ezt látják közel és távol is. Talán ezek lehetnek az okok, ha egy férfi nem gondolkodik a házasság intézményében.

(Forrás: marmalade.hu | crownhillwriters.files.wordpress.com, askmen.com, chicagoweddingblog.com/képek)